fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El CIP busca documentar la conservació de rajoles hidràuliques a Ripollet -Cultura- 09/04/2017

El pròxim 21 d'abril el CIP acollirà la inauguració de l'exposició Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica, produïda per la Diputació de Barcelona. Una mostra que porta tres anys itinerant per sales i museus d'arreu de Catalunya. Amb motiu d'aquesta exposició i per tal de complementar-la, el CIP ha fet una crida per tal que els ciutadans que tinguin a casa seva rajoles hidràuliques es posin en contacte amb el departament de Patrimoni.

El CIP busca documentar la conservació de rajoles hidràuliques a Ripollet -Imatge 1-El CIP busca documentar la conservació de rajoles hidràuliques a Ripollet -Imatge 2-

La mostra Catifes de ciment posa en valor "la rajola hidràulica", un objecte estretament vinculat a l'arquitectura catalana, a més a més d'haver estat abastament utilitzant entre 1890 i 1930. El seu discurs expositiu permet conèixer on situar els orígens de la rajola hidràulica, els seus principals fabricants, la seva tècnica i percebre l'evolució del seu disseny.

La seva instal·lació a Ripollet coincideix amb el cap de setmana de la Nit dels museus. El CIP vol completar-la amb imatges i documentació sobre rajoles hidràuliques a Ripollet i ja ha mantingut converses amb diversos veïns. Aquelles persones interessades a col·laborar poden posar-se en contacte amb el CIP Molí d'en Rata al telèfon 935 946 057 o al correu electrònic molidenrata@ripollet.cat.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal