fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
L'Associació d'Espectadors presenta la programació del tercer trimestre -Cultura- 03/04/2017

El Teatre Auditori del Mercat Vell va acollir divendres passat, 31 de març, al vespre la presentació del tercer trimestre d'espectacles de l'Associació d'Espectadors. Durant l'acte es va fer un repàs de les diferents representacions que es duran a terme els pròxims tres mesos. Les activitats de l'Associació d'Espectadors inclouen obres teatrals, espectacles de dansa i concerts en directe. Així doncs, el públic podrà gaudir entre altres de l'obra L'Electe protagonitzada per Roger Coma i Ramon Madaula, de la dansa de La darnière danse de Brigitte o del concert de Maria del Mar Bonet, que celebra 50 anys a dalt dels escenaris.

L'Associació d'Espectadors presenta la programació del tercer trimestre -Imatge 1-L'Associació d'Espectadors presenta la programació del tercer trimestre -Imatge 2-L'Associació d'Espectadors presenta la programació del tercer trimestre -Imatge 3-

Una de les novetats més destacades d'aquest trimestre és que l'entitat organitzarà el nombre més gran de trobades de les Nits de Música de la seva història. En total, s'han programat 11 Nits de Música aquesta primavera. Hi ha diverses trobades amb la història del cinema musical, i cites especials amb motiu de Sant Jordi, les Nits dels Museus, l'Any Clavé i el 140è aniversari de la Societat Coral "El Vallès".

Presentació de l'estudi sobre la participació dels espectadors
Durant la vetllada, es va presentar l'estudi sobre la participació dels espectadors en els espais i festivals d'arts escèniques de Catalunya, que va elaborar la Universitat de Barcelona l'any passat amb el suport de l'Associació d'Espectadors i Amics de les Arts Escèniques. L'entitat ripolletenca va tenir un paper destacat en l'estudi perquè és de les poques associacions d'espectadors que assumeix la gestió i una part del finançament de la programació. L'estudi constata que les Plataformes d'Associacions d'Espectadors (PAE) col·laboren amb els espais escènics i festivals sobretot en la difusió de la programació i la seva organització; però són poques les associacions d'espectadors que participen activament en la presa de decisions sobre la programació i en processos de creació. Quan es dóna aquest cas, les PAE afirmen que els beneficis són múltiples, ja que suposa una satisfacció personal, l'oportunitat de tenir més informació i coneixement sobre el patrimoni escènic local i, a més, els permet conèixer personalment autors, intèrprets i especialistes en arts escèniques. L'estudi aposta per un model de governança més participatiu, basat en el consens i la cogestió.

Una altra conclusió de l'estudi és que cal promoure l'increment del nombre d'espais escènics i festivals que compten amb plataformes associatives d'espectadors, i traslladar als espectadors habituals dels espais escènics que no tenen cap PAE els beneficis que els pot comportar. A més, en l'estudi s'analitza la necessitat d'espais de trobada i una major interrelació entre les PAE per a l'intercanvi d'experiència i la creació d'iniciatives conjuntes.

Més info a l'enllaç de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal