fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 27 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Es presenta el programa de l'Any Clavé que es mantindrà obert a noves propostes durant tot l'any -Cultura- 31/03/2017

La celebració de l'Any Clavé va avançant a pas ferm i l'última passa que ha realitzat és la presentació del seu programa d'activitats. Aquest dimecres, 22 de març, s'ha presentat la programació oficial, tot i que encara no està tancada del tot. Ni es pretén tancar completament. Tal com va passar l'any passat, amb l'Any Lorca, l'Ajuntament ha plantejat una commemoració oberta a incorporar el màxim d'actes possibles i, per tant, durant tot l'any es podran proposar activitats. De moment, hi ha uns 40 actes confirmats amb la participació d'una vintena d'entitats. Però el consistori té present que hi ha associacions, com ara les entitats veïnals, que volen presentar algunes iniciatives, però que encara les han d'acabar de polir.

Es presenta el programa de l'Any Clavé que es mantindrà obert a noves propostes durant tot l'any -Imatge 1-Es presenta el programa de l'Any Clavé que es mantindrà obert a noves propostes durant tot l'any -Imatge 2-Es presenta el programa de l'Any Clavé que es mantindrà obert a noves propostes durant tot l'any -Imatge 3-

Aquesta intenció de mantenir el programa d'activitats obert a noves incorporacions s'ha plasmat en una novetat vers l'any passat. Enguany no s'ha imprès cap programa oficial d'actes, sinó que la programació es podrà trobar on-line, a través del portal municipal ripollet.cat. A més, s'utilitzarà la comunicació a través de les xarxes socials de l'Ajuntament i, mensualment, es penjaran cartells amb la programació d'actes de cada mes. Respecte a aquesta novetat, el regidor de Participació David Fontanals ha declarat: "El procés de programació no el podem donar per tancat, ja que estem segurs que s'aniran incorporant més actes durant l'any; per això, hem creat aquest espai web que s'anirà actualitzant". Per altra banda, Fontanals ha reconegut les dificultats que implicava escollir la figura de Clavé, però a la vegada ha mostrat satisfacció per la rebuda de la ciutadania. "Sabem que Anselm Clavé no és un personatge accessible per a molta gent, tenint en compte els canons establerts; però estem contents per la resposta que ha tingut el poble, i serà la gent la que donarà forma al programa d'actes", ha indicat.

En aquest sentit, el regidor de Cultura Oriol Mor ha explicat que algunes entitats, com ara associacions de ball, enfocaran els seus actes des del punt de vista de l'associacionisme que va fomentar Clavé, i no des del vessant del cant coral. "Enguany hem assolit una major col·laboració entre les entitats per fer propostes d'activitats", assenyala Mor. Un dels objectius d'aquest Any Clavé ha estat acostar la seva figura a tota la ciutadania, per aquesta raó s'han realitzat diferents xerrades, i hi ha hagut una formació específica per als tècnics municipals. El regidor de Cultura ha assenyalat que, a més, s'ha volgut implicar a les escoles i els infants en aquesta celebració. Per això, l'Escola de Música ha creat una cantata basada en la figura d'Anselm Clavé, que interpretaran tots els infants de 6è de Ripollet.

Implicació de la Societat Coral "El Vallès"
Si alguna entitat s'ha implicat estretament en aquest Any Clavé és la Societat Coral "El Vallès", ja que coincideix amb el seu 140è aniversari. En aquest sentit, diverses activitats de l'Any Clavé estan organitzades per l'entitat coral, en molts casos amb la col·laboració d'altres associacions. Així, el mes de juliol se celebrarà un simposi internacional de cant coral i una gran trobada de corals d'arreu. A més, els mestres de l'Escola de Música estan component la cantata basada en la figura de Clavé, que serà cantada per tots els alumnes de 6è de la vila, en una activitat en la qual han col·laborat braç a braç l'entitat i les escoles de Ripollet. Aquest concert tindrà lloc el mes de novembre, en un espai encara per determinar.

Revista monogràfica sobre Clavé
Un altre dels aspectes peculiars d'aquest Any Clavé serà l'edició d'un número especial de la revista d'història 973, dedicada exclusivament a la figura d'Anselm Clavé. La revista, editada pel Grup d'Estudis Ripolletencs, comptarà amb articles que aprofundiran en la seva vida i obra. Per altra banda, hi haurà un article central, amb un vessant més local, dedicat a la Societat Coral "El Vallès" i el seu 140è aniversari. L'article repassarà la seva història. Entre altres actes ja confirmats de l'Any Clavé, en destaca també la conferència que oferirà al setembre l'expert Roger Canadell.

Podeu consultar el programa d'activitats de l'Any Clavé en l'enllaç següent.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal