fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Entitats i partits de Ripollet se sumen a la manifestació per la municipalització de l'aigua -Política- 20/03/2017

Amb els lemes 'S'escriu aigua, es llegeix democràcia' i 'Per una gestió pública i democràtica de l'aigua', al voltant d'unes 3.000 persones es van manifestar aquest passat diumenge, 19 de març, a Terrassa, en la defensa de la municipalització de l'aigua arreu de Catalunya. Una protesta que va comptar amb el suport explícit d'una norantena d'entitats d'arreu del país, associacions de veïns, sindicats i formacions polítiques, entre ells Decidim Ripollet, les CAV, l'Aliança contra la Pobresa Energètica o la PAH. La marxa havia estat convocada per la Taula de l'aigua de Terrassa i Aigua és vida.

Entitats i partits de Ripollet se sumen a la manifestació per la municipalització de l'aigua -Imatge 1-Entitats i partits de Ripollet se sumen a la manifestació per la municipalització de l'aigua -Imatge 2-Entitats i partits de Ripollet se sumen a la manifestació per la municipalització de l'aigua -Imatge 3-Entitats i partits de Ripollet se sumen a la manifestació per la municipalització de l'aigua -Imatge 4-Entitats i partits de Ripollet se sumen a la manifestació per la municipalització de l'aigua -Imatge 5-



Divendres passat, 17 de març, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, acompanyat del regidor sabadellenc Albert Boada i de Maria Sirvent, de la CUP de Terrassa, va fer una crida en roda de premsa a participar en la manifestació, tot explicant que "en la gestió de l'aigua ha d'haver-hi un control públic i popular, tenint en compte que és un bé escàs i indispensable". Osuna va explicar que l'Ajuntament ha posat en marxa diversos recursos tècnics i grups de treball per aconseguir la municipalització de l'aigua a Ripollet, d'una forma participativa: "Ja tenim constituïda la comissió liquidadora d'aquest servei per poder-lo municipalitzar, també s'ha constituït una comissió de tècnics amb representants dels grups municipals i representants de les associacions de veïns per fer un seguiment amb tots els ets i uts d'aquest procés de municipalització, perquè volem fer-ho amb la màxima transparència i, per últim, hi ha posada en marxa la intervenció tècnica, és a dir una persona que està fent inspeccions de tota la xarxa d'abastament d'aigua per conèixer ben bé en quin estat es troben totes les instal·lacions del servei". "Un dels reptes importants, que impulsarem aviat, és la creació d'un reglament de l'aigua, una reglamentació que volem que sigui creada de manera participativa", va indicar l'alcalde de Ripollet.

A la trobada de divendres, el regidor sabadellenc Albert Boada va avisar del que considera dues conseqüències nefastes de l'externalització d'aquest servei: "D'una banda, l'externalització suposa un traspàs dels beneficis econòmics cap a empreses privades, que tenen l'objectiu de treure'n el màxim benefici possible i especulen amb els serveis públics; i de l'altra banda, ha sorgit la corrupció, això ho estem veient aquests dies amb els casos Palau, Pokémon, Mercuri... Tota aquesta corrupció s'ha donat en el marc de l'externalització i la concessió de serveis públics".

Finalment, Maria Sirvent, membre de la CUP de Terrassa, va assenyalar l'estratègia de la por que, segons la seva formació, utilitzen les empreses subministradores després que partits polítics com la CUP hagin començat a municipalitzar alguns serveis. "Quan veuen perillar els seus beneficis, aquestes empreses comencen una campanya amb l'estratègia de la por, fent-nos pensar que haurem de pagar indemnitzacions milionàries, sense cap tipus de fonamentació jurídica, intentant comprar voluntats a través d'ajudes, subvencions o sopars relacionals", va indicar Sirvent.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal