fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 26 de maig de 2018
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
La xerrada sobre la participació a l'Any Clavé aplega uns 30 representants d'entitats locals -Cultura- 14/02/2017

Al voltant d'una trentena de persones van assistir a la xerrada-col·loqui que va tenir lloc al Centre Cultural la tarda del 13 de febrer per a explicar com col·laborar en l'Any Clavé. Després d'una breu presentació a càrrec de l'historiador local Ramon Martos, el músic i professor d'etnomusicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, Jaume Ayats, va posar en relleu l'aspecte social que tenia el fet de cantar al segle XIX, un aspecte que es va anar perdent al segle XX, quan cantar "va ser una cosa feta per especialistes", segons Ayats.

La xerrada sobre la participació a l'Any Clavé aplega uns 30 representants d'entitats locals -Imatge 1-La xerrada sobre la participació a l'Any Clavé aplega uns 30 representants d'entitats locals -Imatge 2-La xerrada sobre la participació a l'Any Clavé aplega uns 30 representants d'entitats locals -Imatge 3-

L'historiador i musicòleg va explicar que al segle XIX, l'època d'Anselm Clavé, els obrers cantaven a les fàbriques i a les tavernes per oblidar i suportar millor la misèria en la qual vivien i el sistema industrial que els oprimia. Anselm Clavé va fer servir aquesta influència del cant coral per crear les primeres entitats corals, cofraries laiques d'obrers que any rere any van crear la xarxa de corals claverianes.

Després de la dissertació d'Ayats, els assistents van interessar-se en el fet musical i en la forma de participar en l'Any Clavé.

E.P.Continguts relacionats amb aquest:
- Any Clavé - Programa d'activitats 2017 [Continguts]
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal