fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Joventut
La Taula Comarcal de Joventut treballarà aquest 2017 el fracàs escolar i l'accés al mercat laboral -Joventut- 15/02/2017

Els desavantatges dels joves en el mercat laboral i l'abandonament prematur dels estudis i el fracàs escolar són les prioritats a treballar per part de la Taula Comarcal de Joventut. Unes actuacions que es prioritzaran com a resultat d'una enquesta feta a quinze municipis de la comarca per part del Consell Comarcal. La Taula Comarcal de Joventut s'ha reunit recentment al Consell Comarcal del Vallès Occidental per conèixer l'estat del Pla d'actuació territorial de polítiques de joventut (PATJ - 2020) de la Generalitat de Catalunya i contrastar-lo amb les prioritats comarcals, per tal de poder establir les línies de treball per als propers anys.

La Taula Comarcal de Joventut treballarà aquest 2017 el fracàs escolar i l'accés al mercat laboral -Imatge 1-

Els resultats de l'enquesta determinen les actuacions prioritàries que urgeixen accions imminents per aquest 2017 per tal que es realitzin des de les diferents administracions: Generalitat, Consell Comarcal i ajuntaments. Tal com ha explicat el conseller de Joventut, Pol Altayó, "per una banda, s'abordarà els desavantatges dels joves en el mercat laboral amb taxes d'atur molt elevades i un empitjorament de les condicions laborals. D'altra banda, també es vol treballar per disminuir l'abandonament prematur dels estudis i el fracàs escolar, que accentua la situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social de determinats col·lectius de joves. Des del Consell Comarcal, i amb el suport de la Direcció General de Joventut, es prestarà especial interès a aquestes dues realitats".

Les pràctiques de risc que afecten a la qualitat de vida de les persones joves i a les seves condicions de desenvolupament personal són una altra necessitat a tenir en compte per la Taula Comarcal de Joventut del Consell Comarcal.

A partir del buidatge de les enquestes de prioritats també s'ha conclòs que la problemàtica més important de les polítiques de joventut actualment és que els recursos que es destinen en aquest àmbit són limitats, tant econòmicament com en matèria d'infraestructures. Altayó ha remarcat "la voluntat de continuar treballant des de la transversalitat i coordinació amb altres serveis del Consell Comarcal com el Servei d'Atenció i Informació a les Dones, Infància i Adolescència, Benestar Social, Habitatge i Desenvolupament Econòmic".

La reunió de la Taula també va servir per conèixer l'Impuls de la Xarxa nacional d'emancipació juvenil (XNEJ), que va ser presentada pel subdirector general de la Direcció General de Joventut, Manel Ros, i per rebre informació sobre el Contracte Programa 2016-2019 de la Generalitat amb diferents ens locals i comarcals per finançar el serveis socials.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal