fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
La Biblioteca Municipal va rebre gairebé 80.000 usuaris durant l'any 2016 -Cultura- 08/02/2017

Un total de 79.350 persones van visitar la Biblioteca Municipal de Ripollet durant l'any 2016. Això suposa una mitjana de 300 visites al dia. Aquestes són algunes de les xifres que es desprenen del balanç anual de la Biblioteca. Actualment, més de 13.320 ripolletencs tenen el carnet de la biblioteca, és a dir, el 35% de la població de Ripollet. Cal recordar que fer-se soci i adquirir el carnet de la biblioteca permet accedir de forma gratuïta a tots els serveis que ofereix l'equipament.

La Biblioteca Municipal va rebre gairebé 80.000 usuaris durant l'any 2016 -Imatge 1-

Respecte al fons documental de la Biblioteca, durant aquest 2016 s'ha arribat als 44.730 documents, entre llibres, pel·lícules i cd's. El servei de préstec és, sens dubte, el més utilitzat pels usuaris. Al llarg de tot l'any passat es van realitzar més de 51.500 préstecs, el que suposa una mitjana de 195 préstecs cada dia. Pel que fa al servei d'Internet i ofimàtica, n'han fet ús 5.200 usuaris; i del servei de gratuït de wifi, 5.870 ciutadans.

Balanç de les activitats organitzades
Al llarg del 2016, la Biblioteca ha organitzat 79 activitats culturals i de difusió de la lectura, amb la participació de més de 1.800 assistents. L'activitat infantil més destacada és L'hora del conte, que s'organitza dos dimecres al mes. A més, cal destacar les 60 visites escolars que ha rebut l'equipament, acollint a més de 1.200 alumnes dels diferents centres docents del municipi. Pel que fa al públic adult, pot gaudir de dos clubs de lectura: un de novel·la i un altre de teatre.

Els documents més prestats
Les novel·les més demandades han estat Un any i mig de Sílvia Soler, La isla perdida de Douglas Preston i El juego del ángel de Carlos Ruiz Zafón. Per altra banda, les pel·lícules que més usuaris s'han endut a casa són la cinta de terror It follows, X-Men: Días del futuro pasado i Sombras tenebrosas, de Tim Burton. Per últim, els llibres infantils que han tingut més èxit han estat Llegim amb la Teresa, la Laia i en Pol de Teresa Sabaté, M'agradaria ser... veterinària d'Anna Obiols i Vella escola, la desena entrega de la saga Diari d'un penjat de Jeff Kinney.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal