fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
El Consell Escolar Municipal crea 6 comissions per treballar les prioritats del Pla Educatiu Local -Educació- 07/02/2017

La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Ripollet va organitzar el 2 de febrer una sessió participativa en el marc del Consell Escolar Municipal. En la sessió, que comptava amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, es van plantejar dos objectius: la proposta del Pla d'Acció 2017-2018 del Pla Educatiu Local (PEL), per ser debatuda i validada per la comunitat educativa, i establir les diferents comissions que s'encarregaran de desenvolupar les accions del PEL.

El Consell Escolar Municipal crea 6 comissions per treballar les prioritats del Pla Educatiu Local -Imatge 1-

De les diverses sessions de treball en les que van intervenir els diferents agents educatius del municipi, es van desprendre 13 accions que es van considerar prioritàries a l'hora d'abordar el desplegament del PEL.

La Comissió de Famílies treballarà sobre dos eixos: el suport per a l'empoderament de les AMPA i l'escola de famílies de Ripollet, per tal de millorar la implicació de les famílies en l'educació dels fills i mantenir una oferta d'activitats de qualitat fora de l'escola, ampliant l'oferta per a adolescents.

La Comissió d'Espais treballarà la dinamització d'espais educatius oberts als barris i la creació de camins escolars segurs, nets i educatius. D'aquesta manera es pretén millorar l'acompanyament educatiu que fan les famílies, les entitats i serveis públics als centres. En aquest sentit, l'escola Tiana ha estat la primera a implementar el camí escolar.

Sobre el 0 a 3 anys es crearà un grup motor per tal d'estudiar i repensar el model de les escoles bressol públiques, amb el suport de la Diputació. En l'actualitat s'està treballant per donar resposta a les necessitats del Casal d'Estiu i l'Educació en el lleure.

La comissió que treballi per fomentar l'aprenentatge-servei a la ciutat i fer de la participació comunitària una estratègia central per a la cohesió social i per al desenvolupament personal.

La Comissió de Formació de persones adultes i orientació educativa per tal de millorar l'orientació i la coordinació en les transicions educatives, especialment de l'educació secundària en endavant i potenciar la formació postobligatòria i de persones adultes.

La comissió que treballarà perquè el CEM sigui un espai de debat impulsarà la creació d'un consell municipal d'infants per donar veu als infants més enllà del mateix centre.

Finalment, la comissió d'acció transversal cercarà mecanismes per millorar la comunicació i coordinació entre els diferents grups de treball i a l'exterior. També organitzarà una jornada de debat anual de la xarxa educativa local.

El 2 de març està previst que el Consell Escolar Municipal aprovi el pla que es portarà a aprovació en el Ple municipal del mes de març. A partir d'aquí es pactarà el pla de treball i les diferents comissions es posaran a treballar.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal