fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 2 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Unes 25 entitats socials i culturals prenen part a la Jornada Participativa de la Festa Major 2017 -Cultura- 06/02/2017

Unes 50 persones van participar activament aquest dissabte, 4 de febrer, al matí a la Jornada Participativa de la Festa Major 2017. La sessió estava adreçada als diferents col·lectius de la vila, perquè donessin la seva opinió sobre les anteriors edicions de la Festa Major i suggerissin millores i noves activitats. Aquesta cinquantena de persones estan vinculades a unes 25 entitats de tot tipus, com ara associacions culturals, associacions de veïns o associacions de mares i pares, entre altres. La Jornada Participativa va constar d'un treball en grups per tal de recollir el màxim d'opinions. Al final del matí, es van presentar les conclusions d'aquesta tasca. Aquestes conclusions seran estudiades i avaluades per la Comissió de la Festa Major, per tal d'integrar-les a l'edició d'aquest any.

Unes 25 entitats socials i culturals prenen part a la Jornada Participativa de la Festa Major 2017 -Imatge 1-Unes 25 entitats socials i culturals prenen part a la Jornada Participativa de la Festa Major 2017 -Imatge 2-Unes 25 entitats socials i culturals prenen part a la Jornada Participativa de la Festa Major 2017 -Imatge 3-Unes 25 entitats socials i culturals prenen part a la Jornada Participativa de la Festa Major 2017 -Imatge 4-Unes 25 entitats socials i culturals prenen part a la Jornada Participativa de la Festa Major 2017 -Imatge 5-

Un dels grups de treball van avaluar aquells elements de la Festa Major que calia mantenir. Un dels punts de més consens ha estat la bona acollida del nou escenari del Parc del Riu Ripoll i, fins i tot, s'ha demanat que la Festa Major es vagi estenent a altres barris i nous espais. Els espectacles de carrer, com ara el Correaigües, també és una activitat que els participants han remarcat per repetir en els propers anys. La Jornada també va concloure que el cartell de la Festa s'ha de continuar escollint per votació popular.

Millores en la Festa Major
Per altra banda, dos grups de treball van reflexionar sobre elements que es podien millorar o actes nous que es podrien organitzar. Molts dels presents van apostar per avançar l'inici de la Festa Major a dijous. D'aquesta manera, es podrien organitzar més activitats als diversos barris, ja que molts demanaven que la Festa Major sortís del centre per estendre's als barris, amb dinars populars, guarniments als carrers, etc. Altres conclusions que van sorgir són reforçar la freqüència de pas i el nombre de parades del Bus Pollet, o recuperar el trenet, per tal de millorar l'accés dels visitants a la Festa Major. En aquest sentit, també es reclamava més zona d'aparcament. Es va meditar sobre la possibilitat que els comerços locals poguessin disposar de llocs per a la venda ambulant, i la necessitat de repensar la ubicació del Xiringo del COP. Es van pensar diverses activitats noves que es podrien incloure, com ara obres de teatre al carrer en el Mercat de la Vinya o col·locar un tobogan inflable d'aigua en algun espai de la festa. També s'ha conclòs que cal obrir la festa del Confetti a més públic, no només al jovent de Ripollet.

Al final de la Jornada Participativa, el regidor de Cultura Oriol Mor va agrair la tasca feta per totes les entitats i persones presents. "Això és el que volíem, que les entitats poguéssiu compartir amb els membres de la Comissió les vostres idees, ja que és una mirada diferent que enriqueix la Festa Major", va indicar Mor. A partir d'aquestes conclusions, la Comissió de la Festa Major estudiarà totes les propostes i avaluarà quines es poden incloure en la pròxima edició.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal