fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 20 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
Treballadors i usuaris de Taulí denuncien el col·lapse d'urgències -Sanitat- 04/02/2017

Més d'un miler de persones va manifestar-se dijous, 2 de febrer, per reclamar solucions a la situació de col·lapse que viuen les urgències de l'Hospital Taulí. Una protesta que va comptar amb el suport d'entitats, plataformes socials i sindicats que va recórrer des de l'hospital fins a l'Ajuntament de Sabadell. Treballadors, usuaris, representants polítics, col·lectius com ara els Iaioflautes, Marea Blanca, la Plataforma Assembleària de Treballadors del Taulí (PATT) o el Comitè d'empresa van unir-se en una manifestació pacífica però contundent. Denuncien una situació que consideren "indigna i insegura", fruït de les retallades i no de l'epidèmia de la grip, "atenent pacients als passadissos i doblant boxes".

Treballadors i usuaris de Taulí denuncien el col·lapse d'urgències -Imatge 1-Treballadors i usuaris de Taulí denuncien el col·lapse d'urgències -Imatge 2-

L'endemà de la manifestació, divendres, a les 8.30 h del matí, al nivell 2 d'urgències, on són els pacients més greus i té una capacitat de 35 llits, hi havia 41 pacients. A tot urgències, hi havia 22 malalts que feia més de 24 hores que esperaven llit. Maria Colomer, presidenta del Comitè d'empresa de Taulí, explicava a l'Info de Ripollet Ràdio: "Que cada dia hi hagi més de 20 malalts esperant llits més de 24 hores al servei d'urgències és una cosa que ens preocupa molt [...] Les condicions no són les òptimes i això fa que hi hagi inseguretat, tant pel propi professional, que no és la forma en la que ha de treballar, amb boxes doblats i espais reduïts, com pels pacients, i és indigne quan els boxes estan doblats o estan als passadissos, per la intimitat. No són les condicions adequades per donar l'atenció que es vol donar de qualitat".

Colomer explica que des de la direcció s'han fet declaracions sensibles amb aquesta situació, que reconeixen el col·lapse, però reclama mesures immediates a les urgències, ja que no es poden esperar al 2019, quan es construirà la nova planta. Actualment el comitè està mantenint converses amb la direcció per tal de veure "què es pot fer ja aquest any perquè la situació millori i aquesta saturació no arribi als col·lapses als que s'estan arribant ara". Colomer també demana que tant la conselleria com els polítics facin un pas, tot assegurant que "hi ha un de calaix amb la població que arriba a urgències i amb els recursos que tenim. I no només a nivell d'hospital, falten recursos a nivell de primària, a nivell d'atenció domiciliària, d'hospitals de dia, de places públiques sociosanitàries, en tot això hi ha una mancança i cal gestionar i donar resposta a les necessitats reals de la població", assegurava la presidenta del Comitè d'empresa de Taulí.

Foto 1: L'accent.cat
Foto 2: Catalunya Press

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal