fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
Prop d'una vintena de joves de Ripollet s'interessa per l'FP dual alemanya -Economia- 02/02/2017

Prop d'una vintena de joves van assistir a la sessió informativa sobre l'FP Dual a Alemanya, 'Catazubi 2017', celebrada al Centre Cultural, el dijous, 2 de febrer. Es tracta d'un programa de formació remunerada, d'un durada de 3 anys, adreçada a joves d'entre 16 i 30 anys, que no tinguin estudis universitaris, però hagin acabat l'ESO.

Prop d'una vintena de joves de Ripollet s'interessa per l'FP dual alemanya -Imatge 1-Prop d'una vintena de joves de Ripollet s'interessa per l'FP dual alemanya -Imatge 2-Prop d'una vintena de joves de Ripollet s'interessa per l'FP dual alemanya -Imatge 3-

L'obertura de l'acte ha anat a càrrec de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, que ha destacat "el profit acadèmic, laboral i de creixement personal" que pot significar aquesta formació dual per als escollits. Així, ha encoratjat als interessats a tenir "una actitut oberta i receptiva". A continuació, el formador de Bridge for Mobility, Daniel Damm, ha presentat el projecte als assistents, que ha definit com "una experiència única i exigent".

Formació altament intensiva i remunerada
El Govern alemany ha creat aquest sistema de formació ocupacional per reclutar joves per cobrir vacants del seu mercat laboral, per cobrir el dèficit de personal amb oficis no universitaris. El Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. Quan s'acaba la formació, els alumnes d'FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil·len entre 22.000 i 30.000 euros bruts l'any.

L'empresa catalana Bridge4Mobility (B4M), ubicada a Mataró, és l'encarregada de reclutar prop de 200 candidats d'arreu de Catalunya per al programa. Ara comença la selecció dels candidats per al curs que començarà el pròxim agost. Durant els propers tres anys, combinaran la formació a les aules amb l'experiència laboral a Alemanya. A més, els aspirants també disposen d'un curs intensiu d'alemany de 450 hores subvencionat, a més d'ajudes per al trasllat a Alemanya. En les anteriors tres edicions, hi han participat prop de 350 seleccionats.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal