fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 29 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Carnaval convida aquest any tothom a participar en la Rua i afegir-se a la cua #ComSardines -Cultura- 01/02/2017

El programa d'activitats del Carnaval d'enguany s'ha presentat aquest dimarts, 31 de gener. El regidor de Cultura, Oriol Mor, va repassar les diferents activitats i, sobretot, les novetats que es duran a terme. Enguany es vol fomentar la participació de tots els ripolletencs a la Rua de Carnaval, que tindrà lloc dissabte 25, a les 17.30 hores. Per aquesta raó, s'ha creat el hashtag #ComSardines perquè, a través de les xarxes, tothom pugui penjar fotos del Carnaval i fer comentaris. Una altra novetat destacada és que la Rua té el lema 'Fes més llarga la Rua i afegeix-t'hi a la cua!'. La intenció és que els veïns es vagin afegint a la Rua, per fer-la ben gran, i que tothom participi al final de festa amb DJ a la rambla Pinetons. La Rua s'iniciarà al carrer de Sarrià de Ter i el recorregut passarà per les rambles de Sant Jordi i Sant Esteve. L'Escola de Música serà la primera comparsa de la Rua. La data límit per inscriure una comparsa és el dia 17 de febrer.

El Carnaval convida aquest any tothom a participar en la Rua i afegir-se a la cua #ComSardines -Imatge 1-El Carnaval convida aquest any tothom a participar en la Rua i afegir-se a la cua #ComSardines -Imatge 2-El Carnaval convida aquest any tothom a participar en la Rua i afegir-se a la cua #ComSardines -Imatge 3-El Carnaval convida aquest any tothom a participar en la Rua i afegir-se a la cua #ComSardines -Imatge 4-

Per altra banda, en l'edició d'aquest any, les Bruixes de Ripollet no es podran encarregar de la narració teatralitzada del 'Conte del Vell i la Vella'. Per aquesta raó, s'ha encarregat al dibuixant Jordi Porras una animació d'aquesta llegenda. Durant la roda de premsa, Porras va explicar que ha combinat la tècnica de l'stop motion amb el vídeo. Aquest vídeo s'enviarà a les escoles, perquè els infants el puguin veure i conèixer millor aquesta tradició. El vídeo es penjarà també a les plataformes digitals del consistori.

Una altra novetat és la visita que farà el Cabraboc als centres educatius. Serà el primer any que els Diables de Ripollet portaran aquesta figura a les escoles. Segons va confirmar Ricardo Domínguez, president de l'entitat, els Diables ja fa temps que es plantejaven portar el Cabraboc a les escoles. Per aquesta raó, estan preparant un espectacle a l'estil de la colla, semblant a les visites que fan amb el Poll Foll. De moment, 5 escoles de les 10 del municipi ja han mostrat el seu interès per aquesta activitat, i el termini per apuntar-s'hi encara no s'ha tancat. Actualment, s'estan fent unes petites tasques de reparació del Cabraboc, per reforçar-lo.

Altres activitats tradicionals
Pel que fa a la resta d'activitats de Carnaval, el programa d'actes comença el 6 de febrer amb l'obertura de l'exposició 'Carnaval' al Centre Cultural. Per primera vegada, les dues entitats fotogràfiques de Ripollet, AFOCER i Acció Fotogràfica, uneixen esforços per mostrar als ripolletencs un recull de fotos del Carnaval al llarg dels anys. La mostra es podrà visitar fins al 28 de febrer.

Per altra banda, el CIP Molí d'en Rata dedica un taller del cicle familiar 'Juga amb la història' a 'La llegenda del Cabraboc'. Es durà a terme el diumenge 19 a partir de les 12 hores. Dimecres 22 a la tarda, arriba un dels plats forts de la festivitat, la penjada del Cabraboc. L'acte, organitzat pels Diables de Ripollet, tindrà lloc al Casal de Joves a les 18.30 h. La penjada al balcó de Ripollet Ràdio anirà seguida de la tabalada. Aquell divendres, 24 de febrer, les escoles faran diverses cercaviles i el Mercat Municipal guarnirà les seves parades. A partir de les 17.30 h, la plaça de Joan Abad acollirà el Carnaval Infantil, amb un espectacle per als menuts a càrrec de Mainasons i final de festa amb dj.

L'endemà, dissabte, se celebra la Rua a la tarda. Més tard, a les 23.30 h, el Pavelló d'Esports Joan Creus acollirà el Ball de Carnaval Jove. Finalment, el Casal d'Avis serà l'escenari del Ball de Carnaval el dimarts 28. Serà a partir de les 17 h. El ball estarà amenitzat amb un concurs de disfresses. Finalment, els actes del Carnaval acabaran dimecres 1 de març, a les 20 hores, amb la tradicional Sardinada popular, a càrrec de l'Associació Gastronòmica El Setrill. Després de la bona acceptació de l'any passat tant per part dels veïns com de l'entitat, la Sardinada tornarà a tenir lloc al Parc de Rizal per tal de dinamitzar aquest espai.

Podeu consultar el programa d'activitats i les bases per participar a la Rua i als diversos actes en el document adjunt. 

J.S.


Icona Fitxer PDF - 1,17 Mb - ripollet-cul-carnaval-17-bases.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal