fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
El Concurs d'Idees Innovadores del Consell Comarcal ja té guanyadors -Economia- 07/12/2016

La tercera edició del Concurs d'Idees Innovadores que organitza el Consell Comarcal del Vallès Occidental ja té guanyadors. Swim against, Click & Teach, Activitum i Qgart: Art marginal, art solidari són els quatre projectes que més han convençut al jurat. Els guanyadors rebran vint hores d'assessorament personalitzat i una aportació econòmica que els permetrà madurar el projecte i tirar endavant el seu model de negoci.

El Concurs d'Idees Innovadores del Consell Comarcal ja té guanyadors -Imatge 1-

L'acte de lliurament de premis es farà el 16 de desembre a les 12 del migdia a la seu del Consell Comarcal. Cal recordar que la presentació dels deu projectes finalistes va tenir lloc a la sala de Plens de Ripollet el 30 de novembre. En aquesta tercera edició s'ha obtingut una xifra rècord de participació, amb 46 proposes diferents, dues d'elles de Ripollet.

Per la seva originalitat i el seu gran valor social el jurat ha decidit premiar Swim against, Click & Teach, Activitum i Qgart: Art marginal, art solidari per ser projectes "de caràcter social innovador i aborden el repte de generar ocupació de manera sostenible mitjançant activitats d'impacte social".

Swim against és el nom d'una marca de roba de bany femenina sota les premisses de l'economia circular. El producte sorgeix de material reciclat i un cop la usuària ja no en fa ús el pot retornar per reciclar. Amb aquesta iniciativa es promou la moda sostenible, es redueix l'impacte ambiental i es treballa la reinserció de grups en exclusió social.

Click & Teach és una plataforma adreçada a famílies que tenen fills amb TDAH. A través d'aquest portal els afectats poden compartir o publicar dubtes i rebre resposta per part de professionals de l'educació i la psicologia.

Activitum, igual que Click & Teach, també és una plataforma web. Agrupa propostes pedagògiques de gran valor i fomenta l'aprenentatge actiu que pretén expandir els límits de l'aula i donar importància als cinc sentits. L'objectiu del projecte és implementar un catàleg que agrupi totes les propostes educatives a Catalunya.

Qgart: Art marginal, art solidari és un espai web pensat per difondre i comercialitzar obres d'art fetes per persones en risc d'exclusió social. El projecte pretén beneficiar econòmicament i personalment persones que es troben en situacions de vulnerabilitat.

Els quatre guanyadors rebran una aportació econòmica de 2.500 euros que els permetrà madurar el projecte i tirar endavant el seu model de negoci. Tanmateix, comptaran amb vint hores d'assessorament personalitzat per part d'una consultora externa.

La resta de finalistes, que no han estat premiats, també seran assessorats; podran treballar el seu model de negoci i tenir accés a recursos d'altres administracions locals del territori. En tots dos casos, tant els guanyadors com els finalistes, comptaran amb el suport del Consell Comarcal que els ajudarà a promocionar i difondre els seus projectes a través de la Xarxa d'Innovació Social.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal