fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 1 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Centro Aragonés celebra 20 anys amb diversos actes i l'actuació dels Titiriteros de Binéfar -Cultura- 14/11/2016

El Centro Aragonés de Ripollet celebra aquest mes de novembre el seu 20è aniversari. Ho farà amb tot un cap de setmana ple d'actes, en els quals l'entitat rememorarà aquestes dues dècades de difusió de la cultura aragonesa i d'implicació en la vida cultural de Ripollet. La Junta Directiva del Centro Aragonés ha presentat el programa d'actes del 20è aniversari aquest dilluns, 14 de novembre, a la seva seu en una roda de premsa.

El Centro Aragonés celebra 20 anys amb diversos actes i l'actuació dels Titiriteros de Binéfar -Imatge 1-El Centro Aragonés celebra 20 anys amb diversos actes i l'actuació dels Titiriteros de Binéfar -Imatge 2-El Centro Aragonés celebra 20 anys amb diversos actes i l'actuació dels Titiriteros de Binéfar -Imatge 3-

Els actes començaran el divendres 25 de novembre amb una col·laboració especial de les Nits de Música, coincidint amb la celebració de Santa Cecília, patrona de la música. Hi actuarà la Societat Coral El Vallès i Ángel Esteve ha preparat un recull de música relacionada amb Aragó. Durant l'audició d'aquestes cançons, es projectaran fotografies antigues de l'entitat. També es podrà escoltar el document sonor de la inauguració oficial de la primera seu del Centro, al carrer dels Afores. En la gravació, es podrà escoltar a Mossèn Mora, i a l'alcalde d'aquell moment, Carles Ferrer. Aquesta sessió de les Nits de Música tindrà lloc a les 20 hores, al Centre Cultural.

L'endemà, dissabte 26, els actes es traslladen al Teatre Auditori del Mercat Vell amb l'actuació, a partir de les 18 hores, del grup Titiriteros de Binéfar, que presentaran l'obra 'En la boca del lobo'. Es tracta d'un grup aragonès de titellaires amb molt reconeixement a tot Espanya i que acumula moltes actuacions arreu del territori. 'En la boca del lobo' és un espectacle per a tots els públics. L'acte continuarà amb l'actuació del Grupo Folklórico Infantil 'Aben Jot', pertanyent al Centro Aragonés de Mollet. Els preus de les entrades són de 4 euros (adults) i 2 euros (infants menors de 12 anys). Per als socis, el preu és de 2 euros. Enguany, el Centro Aragonés ha creat un pack familiar per a aquest espectacle, que consisteix en 4 entrades per 10 euros.

La festa d'aniversari acabarà diumenge, 27 de novembre, amb un Vi d'Honor, que tindrà lloc a partir de les 12 hores, a la seu de l'entitat (carrer Nou, 22). Més tard, a les 14 hores, es durà a terme un dinar de germanor. El preu per persona és de 22 euros.

Balanç de dues dècades
La celebració del 20è aniversari del Centro Aragonés coincideix amb la data de la inauguració de la seva primera seu, al carrer dels Afores, que va ser justament el 26 de novembre del 1996. Per a Marcos Gayán, actual president de l'entitat, "l'efemèride mereixia fer aquest esforç i portar a Ripollet un grup de gran qualitat, com ho són els Titiriteros de Binéfar". Per la seva banda, durant la presentació dels actes, el secretari de l'entitat José María Mur ha fet una mica de balanç d'aquests 20 anys. Mur ha recordat els inicis difícils del Centro i els tres canvis de seu que han hagut de fer. Malgrat tot, la situació es va estabilitzar amb l'obertura de la seu al carrer dels Afores. El Centro Aragonés va patir fa cinc anys un nou esvoranc amb la dimissió de tota la Junta Directiva. Va ser llavors que Marcos Gayán i el seu equip van agafar les regnes de l'entitat. "En 20 anys, hi ha de tot, però nosaltres hem tingut més bons moments que dolents, i la millor prova és que continuem aquí", explica José María Mur. Actualment, el Centro Aragonés compta amb 110 socis.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal