fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 28 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Inici del Voluntariat per la llengua a Ripollet -Educació- 08/11/2016

El passat dijous, 3 de novembre, va tenir lloc a la Biblioteca Municipal de Ripollet la nova edició de presentació del Voluntariat per la llengua (VxL) i formació de parelles lingüístiques. A l'acte es van formar 12 parelles lingüístiques. Aquestes parelles es trobaran 1 hora a la setmana, durant 10 setmanes, per conversar en català. El lloc i l'hora de trobada es pacta segons la disponibilitat i preferència de cada persona.

Inici del Voluntariat per la llengua a Ripollet -Imatge 1-Inici del Voluntariat per la llengua a Ripollet -Imatge 2-

L'acte presentació del VxL va comptar amb les intervencions de la directora de la Biblioteca, Roser Pecanins, i del regidor de Cultura, Joventut i Educació de l'Ajuntament de Ripollet, Oriol Mor, qui va animar els aprenents i alumnes a llançar-se a practicar la llengua al carrer i va destacar la participació activa en el programa tant dels voluntaris com dels aprenents.

A continuació, Montserrat Trilles i Lídia Ponsatí van explicar el funcionament del Voluntariat per la llengua i van donar orientacions concretes per a voluntaris i aprenents, la llista d'entitats i comerços col·laboradors de la població i el carnet del VxL (que dóna avantatges als participants). Un cop fet això, es van formar les parelles lingüístiques.

Abans d'acabar l'acte, alguns alumnes de nivell Elemental van explicar als assistents com vivien la tradició de la castanyada i Tot Sants a la seva terra d'origen, fruit del treball que havien fet a l'aula els dies previs. Finalment, es va oferir una copa de cava als assistents, que van poder començar a parlar distesament amb la parella lingüística.

Arran de la presentació del programa van donar-se d'alta 3 persones aprenentes i 1 voluntària. El Voluntariat per la llengua és un programa viu. Les persones interessades a participar-hi, poden posar-se en contacte amb l'Oficina de Català de Ripollet (935864573) o bé donar-se d'alta al web del VxL.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal