fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 29 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Primera presentació pública de les ordenances fiscals del 2017 -Política- 04/11/2016

Al voltant d'una vintena de persones va assistir a l'audiència pública sobre les ordenances fiscals del 2017 realitzada ahir al vespre a la sala d'actes del Centre Cultural. Les regidores d'Hisenda, Pilar Castillejo, i d'Habitatge i Serveis Socials, Reyes Muñoz, van explicar les novetats per a l'any vinent.

Primera presentació pública de les ordenances fiscals del 2017 -Imatge 1-

Castillejo va obrir l'acte fent una presentació general dels ingressos de l'Ajuntament de Ripollet. Segons la regidora d'Hisenda, al municipi hi ha una despesa de 734,41 euros per habitant, molt per sota de la resta de poblacions del Vallès Occidental, fins i tot Badia del Vallès, amb 866,93 euros.

Dels diners que s'han previst que rebin les arques municipals l'any vinent, el 42% arribaran mitjançant impostos directes, mentre que la resta són taxes i una mínima part, transferències de l'Estat. Dels impostos, un 68% provenen de l'IBI, mentre que els altres són quasi insignificants (16% vehicles, 8% plusvàlues, 7% IAE i 1% llicències d'obra).

Tot seguit, Castillejo va detallar les novetats fiscals per a l'any vinent, com la taxa per a casaments civils, control de preus per l'abastiment d'aigua, bonificar els vehicles menys contaminants i l'eliminació del copagament dels serveis vinculats a la dependència. Per la seva banda, Reyes Muñoz va explicar la taxa d'habitatges buits propietats de les entitats bancàries.

Castillo i Muñoz tornaran a presentar les ordenances fiscals per al 2017 dijous, 10 de novembre, a l'escola Gassó i Vargas, a partir de les set de la tarda. Les ordenances fiscals es van aprovar de forma inicial en el Ple Ordinari de setembre, i ara s'està en el procés de presentació d'al·legacions, el qual finalitza el 21 de novembre. L'aprovació final de les ordenances fiscals s'espera que sigui en el Ple de desembre.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal