fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 29 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
La regidora Mònica Laborda abandona el govern però diu que continuarà com a no adscrita -Política- 14/07/2016

La regidora Mònica Laborda, que fins ara s'encarregava de les carteres de Salut, Polítiques de Gènere i Feminismes, Gent Gran, Protecció Animal i Consum, ha anunciat que abandona el Govern, però que continuarà en actiu com a regidora no adscrita. En una nota adreçada a la premsa, explica que, malgrat sentir-se "molt orgullosa d'haver format part d'aquest Govern", pren aquesta decisió a causa de "la manca de transversalitat" i les "diferències" amb la resta de companys de l'equip de govern.

La regidora Mònica Laborda abandona el govern però diu que continuarà com a no adscrita -Imatge 1-

Laborda al·lega "els escassos recursos disponibles i les greus mancances de personal" que tenia a la seva disposició. A tall d'exemple, indica que es disposa "d'una sola tècnica per assumir la coordinació de la Regidoria de Polítiques de Gènere i Feminismes, la d'Immigració, la de Mediació i la nova Regidoria de LGTBI". Segons la regidora, malgrat que "el volum de feina s'havia multiplicat, es va decidir no dotar de més personal per tirar endavant tots els projectes d'aquestes àrees". Laborda admet que aquesta circumstància li ha provocat frustració i angoixa. "Sense personal no es poden assumir nous reptes polítics", sentencia Mònica Laborda.

Decidim vol que torni l'acta de regidora per fer el relleu
En resposta a l'escrit de Mònica Laborda, Decidim ha fet públic que en l'Assemblea de l'agrupació de juny es va decidir retirar la confiança a Mònica Laborda, amb tots els vots a favor, a excepció de dues abstencions. L'Assemblea és el màxim òrgan de decisió de Decidim i està formada per representants de les diferents forces de la coalició (COP-Compromís per Ripollet, Podem Ripollet, Procés Constituent, Mai Més, FTC, Front d'Alliberament Gai de Catalunya-FAGC Ripollet i altres persones a títol individual). La raó de la pèrdua de confiança és deguda, segons Decidim, a la falta d'entesa, que s'havia intentat "de formes diverses i a través de diferents canals i mediadors, reconduir una situació que, des del primer moment, va presentar dificultats dins del grup de Decidim Ripollet".

Després de prendre aquesta decisió, l'Assemblea li va demanar que "dimitís dels seus càrrecs i lliurés l'acta de regidora per tal que una altra persona de la llista pogués substituir-la". Decidim recorda que tots els membres de la seva llista van signar un document on acceptaven la substitució com a regidors si així ho acordava l'Assemblea. En aquests moments, Decidim ha manifestat que es troba a l'espera de concretar amb la regidora la forma en què es produirà el relleu, tot i que segons diu Laborda en el seu escrit "fruit de les discrepàncies amb el Govern, passaré a ser regidora no adscrita".

Podem demana l'expulsió de Laborda del partit
Per la seva part, Podem Ripollet fa costat a la decisió de l'Assemblea de Decidim i declara que la confiança vers la seva militant Mònica Laborda "s'ha dissolt completament". En una nota, manifesta que, durant aquest any s'ha intentat "reconduir la situació i buscar solucions" en diverses reunions però que "la falta d'empatia i voluntat (de Laborda) ho ha convertit en una tasca impossible".

A més, afirma que els "avergonyeix" la no devolució de l'acta de regidora, "incomplint el compromís adquirit" i que el pas a regidora no adscrita "només obeeix a un interès personal que no té res té a veure amb el compromís ètic de Podem", pel que anuncia que sol·licitarà a la Comissió de Garanties de Podem que expulsi a Mònica Laborda, "com s'ha acordat de manera unànime a l'última assemblea del Cercle de Podem Ripollet".

J.S.

Foto: Mònica Laborda en una intervenció al Ple Municipal de febrer de 2016.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal