fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Entitats i Ajuntament valoren positivament el primer semestre de l'Any Lorca Ripollet -Cultura- 22/06/2016

A punt de finalitzar el mes de juny, es dóna per acabat el primer semestre de l'Any Lorca a Ripollet, que ha estat valorat positivament tant pel consistori com per les entitats participants. Així es va transmetre durant la reunió celebrada el passat 8 de juny, entre el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, David Fontanals, amb les entitats participants. De la quarantena d'activitats que conformen el programa, amb la participació de trenta agents culturals i socials del municipi, ja se n'han dut a terme una vintena. En aquests moments s'estan recollint propostes per declarar un espai Lorca al municipi.

Entitats i Ajuntament valoren positivament el primer semestre de l'Any Lorca Ripollet -Imatge 1-Entitats i Ajuntament valoren positivament el primer semestre de l'Any Lorca Ripollet -Imatge 2-Entitats i Ajuntament valoren positivament el primer semestre de l'Any Lorca Ripollet -Imatge 3-Entitats i Ajuntament valoren positivament el primer semestre de l'Any Lorca Ripollet -Imatge 4-Entitats i Ajuntament valoren positivament el primer semestre de l'Any Lorca Ripollet -Imatge 5-

L'Any Lorca ha estat una mostra de treball col·laboratiu i transversal, no només a nivell de departaments de l'Ajuntament, sinó també entre les entitats que han treballat en diversos projectes de manera conjunta. També, tal i com han expressat les pròpies entitats, ha suposat un aprenentatge i una experiència de interacció entre entitats molt enriquidora.

L'Any Lorca s'ha estès a nombrosos espais. Així, s'han organitzat actes als carrers de Ripollet, a la Casa Natura, al Mercat Municipal, Casal de Joves, Casal d'Avis, Centre Parroquial, Centre Obert La Placeta, Biblioteca, seus de les associacions de veïns i comerços, entre d'altres.

El consell d'administració del Patronat Municipal de Cultura va aprovar al mes de novembre la declaració de 2016 com a Any Lorca a Ripollet. Des d'aleshores, les mateixes entitats locals han liderat un programa ple d'activitats que s'ha anat desenvolupant al llarg d'aquests mesos i que té previst concloure al desembre.

El darrer semestre de l'any es completarà amb Nits de Música, la lectura dramatitzada de Yerma i diversos espectacles al Teatre Auditori del Mercat Vell, on es farà un homenatge a Lorca a través de la música flamenca, la dansa i el teatre. Sense oblidar un dels actes centrals de l'Any Lorca, que serà el concert de Paco Ibáñez el dissabte de Festa Major.

Al mes de desembre està previst realitzar un acte de cloenda amb totes les entitats participants i la declaració d'un espai Lorca a Ripollet. En aquest moments, l'Ajuntament ha iniciat un procés participatiu per recollir les propostes veïnals i de les entitats per decidir aquest espai.

D'altra banda, al setembre, Ajuntament i entitats tornaran a parlar per començar a preparar l'any vinent, quant a les activitats cultural i de memòria.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal