fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 10 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Joventut
Una desena de joves s'interessa per la formació en FP a Alemanya amb el programa Catazubi 2016 -Joventut- 25/01/2016

Una desena de joves va assistir a la xerrada informativa sobre el programa Catazubi 2016 pel qual els joves interessats podran formar-se en estudis de Formació Professional a Alemanya, tot realitzant pràctiques remunerades. L'acte, celebrat al Centre Cultural el 25 de gener amb la presència de l'alcalde, José María Osuna, s'oferia a Ripollet gràcies al conveni entre l'Ajuntament de Ripollet, l'Associació Catalana de Municipis i l'entitat Bridge for Mobility.

Una desena de joves s'interessa per la formació en FP a Alemanya amb el programa Catazubi 2016 -Imatge 1-

David Antón, de Bridge for Mobility, va explicar als joves quin és el procés de selecció del programa (només hi podran accedir 30 joves ripolletencs) i els requisits que es necessiten. "Es tracta d'un projecte de tres a tres anys i mig", va dir Antón, "que necessita esforç i dedicació, a més de molt de compromís".

Antón va mostrar als joves els perfils professionals que es necessiten a Alemanya (sobretot tècnics i industrials, però també dels sectors sociosanitari i de l'hostaleria), i els va explicar que el programa consta de dues parts: una primera que consisteix en aprendre alemany a Catalunya, i una segona que consta de classes teòriques de l'especialitat triada i pràctiques en una empresa.

A més, l'informador de Bridges for Mobility també va explicar que els joves que accedeixin al programa tindran un sou d'uns 800 euros mensuals, amb els quals s'hauran de pagar el pis (compartit) i la seva manutenció. "L'objectiu no és guanyar diners", va apuntar Antón, "sinó formar-se com a professionals".

E.P.



Continguts relacionats amb aquest:
- Xerrada per estudiar treballant a Alemanya [Notícies]
AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal