fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 20 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Joventut
Xerrada per estudiar treballant a Alemanya -Joventut- 25/01/2016

El Centre Cultural acull aquest dilluns, 25 de gener, a les 17 hores, una xerrada informativa sobre el programa Catazubi 2016, pel qual 30 joves de Ripollet podran formar-se en un sistema dual que combina l'estudi i la feina a Alemanya. La iniciativa s'ofereix a Ripollet gràcies al conveni entre l'Ajuntament de Ripollet, l'Associació Catalana de Municipis i l'entitat Bridge for Mobility.

Xerrada per estudiar treballant a Alemanya -Imatge 1-
La formació professional dual alemanya
L'FP dual alemanya és un sistema de formació professional altament reconegut a nivell internacional, que combina l'aprenentatge pràctic en empreses amb els estudis teòrics en instituts de formació professional. D'aquesta manera, les empreses inverteixen en joves amb ambicions per assegurar la seva comptetitivitat i el seu creixement a llarg termini. A diferència d'alres països, l'FP alemanya no es paga: es remunera i al tractar-se d'un contracte laboral amb una empresa en modalitat d'aprenentatge, també es cotitza a la seguretat social alemanya.

Futur laboral estable
Les empreses inverteixen en aprenents amb l'objectiu d'aconseguir professionals qualificats i especialitzats. Per tant, asseguren un bona feina amb un sou considerable després d'obtenir el títiol oficial.

Subvencions
Amb CatAzubi2016 es pot accedir a una plaça d'FP dual a Alemanya mitjantçant un de les dues línies subvencionades: a través de MobiPro-EU, un programa d'ajudes del govern alemany o a través del SOC amb garantia juvenil (Projectes Sigulars: Mobiitat i inserció per a joves NOEF a Alemanya). Les dues linies subvencionen un curs intensiu de 450 hores d'alemany a Catalunya i el trasllat a Alemanya i garanteixen un sou mínim per poder afrontar el cost de vida a Alemanya còmodament mentre s'estudia. A la sessió s'informa dels requisits a complir i el funcionament exacte de cadascuna de les dues línies.



Icona Fitxer PDF - 7,25 Mb - ripollet-jov-catazubi-2016-280115.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal