fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 18 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Primer acte de precampanya a Ripollet de la coalició En Comú Podem -Política- 30/11/2015

La candidatura de la coalició En Comú Podem, que es presenta a les eleccions generals del pròxim 20 de desembre, va realitzar divendres, 27 de novembre, un acte de precampanya al Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet. Hi van prendre part les primeres espases de la força política, encapçalades pel seu cap de llista, l'historiador Xavier Domènech. L'acompanyaven a dalt de l'escenari la número 2 de la candidatura, Marta Sibina, infermera i exeditora de la revista 'Caféambllet', i la número 4, Lucía Martín, exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. Tots tres han dedicat part dels darrers anys a l'activisme social en diversos àmbits.

Primer acte de precampanya a Ripollet de la coalició En Comú Podem -Imatge 1-Primer acte de precampanya a Ripollet de la coalició En Comú Podem -Imatge 2-Primer acte de precampanya a Ripollet de la coalició En Comú Podem -Imatge 3-Primer acte de precampanya a Ripollet de la coalició En Comú Podem -Imatge 4-Primer acte de precampanya a Ripollet de la coalició En Comú Podem -Imatge 5-

A l'acte també hi va participar una representació de la coalició a Ripollet. Així doncs, es va comptar amb la presència de la regidora de Decidim Ripollet, Mònica Laborda; el portaveu d'EUiA, Pablo López; Jacint Padró, exregidor de Compromís per Ripollet (COP), i Júlio Rua, membre de Podem Ripollet.

El cap de llista, Xavier Domènech, va ser molt dur amb els darrers anys del Govern d'Artur Mas a Catalunya, que ha protagonitzat les "pitjors retallades de la nostra història", a parer seu. Domènech va recordar que a hores d'ara hi ha una taxa de l'atur del 19% i un atur juvenil del 43%, pel que és necessari "reconstruir els drets socials i acabar amb la creixent desigualtat". Per al cap de llista d'En Comú Podem, el 20 de desembre és "el gran moment del canvi real d'aquesta societat". Xavier Domènech va assenyalar alguns dels punts principals que inclourà el seu programa electoral, com és la creació d'una banca pública o apujar el salari mínim interprofessional, entre d'altres. Per altra banda, també va indicar que és el moment per "acabar amb les portes giratòries dins de la política" i amb el bipartidisme a Espanya. Sobre el procés independentista, Xavier Domènech va defensar la conveniència d'un referèndum, i va assegurar que aquesta consulta rep el suport del partit de Podemos a la resta de l'estat espanyol.

També va prendre la paraula, Marta Sibina, número 2, que va recordar que "les coses es poden canviar". "El masclisme, la corrupció o la destrucció del medi ambient no han caigut del cel; són les conseqüències de decisions humanes que busquen beneficis partidistes", va sentenciar Sibina, però també va afegir: "la bona notícia és que altres decisions humanes poden posar-hi solució i revertir aquesta situació". Per la seva banda, Lucía Martín (número 4) ha explicat en el seu parlament que "la ciutadania ha demostrat anar molt per davant de les persones que ens governen des de fa tants anys" i ha reiterat que "els ciutadans volen ser els protagonistes de les qüestions que els afecten directament". Martín ha insistit en la intenció d'En Comú Podem de "brindar els serveis públics" i "acabar amb la corrupció estructural encarnada per Partit Popular i Convergència".

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal