fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 19 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Acord d'Esquerres es presenta a Ripollet com un espai d'opinió i influència en el procés sobiranista -Política- 30/11/2015

El Centre Cívic del Pont Vell va acollir divendres, 27 de novembre, l'acte de presentació de l'associació Acord d'Esquerres per la República Catalana. Es tracta d'una entitat transversal i sense partidismes, que vol impulsar i influenciar en el procés sobiranista des de l'òrbita de les esquerres. La nova associació està constituïda per un gran ventall de persones procedents de l'esquerra. "No hi ha cap força política al darrere, sinó que tots procedim de diferents àmbits, hi ha gent que milita en partits polítics, com pot ser EUiA, ICV o la CUP, hi ha gent afiliada a indicats, també hi ha exmilitants d'aquestes organitzacions i d'altres que són persones independents", explica Josep Lluís Fernández, president de l'entitat. L'acte va estar conduït pel mateix Josep Lluís Fernández, per Toni Morral, secretari de l'associació, i per Manel Navarro, representant local de l'Acord d'Esquerres.

Acord d'Esquerres es presenta a Ripollet com un espai d'opinió i influència en el procés sobiranista -Imatge 1-Acord d'Esquerres es presenta a Ripollet com un espai d'opinió i influència en el procés sobiranista -Imatge 2-Acord d'Esquerres es presenta a Ripollet com un espai d'opinió i influència en el procés sobiranista -Imatge 3-Acord d'Esquerres es presenta a Ripollet com un espai d'opinió i influència en el procés sobiranista -Imatge 4-

Després de la presentació oficial d'Acord d'Esquerres el passat mes de juliol a la seu de Comissions Obreres a Barcelona, l'associació ha iniciat una tasca de presentació per tot el territori, "per sumar esforços i fer ponts entre les diferents organitzacions d'esquerres", tal com indica Fernández. Un dels objectius de l'associació és "acostar sectors de l'esquerra al procés sobiranista, amb la idea que la República Catalana és l'única manera de trencar amb l'actual 'statu quo' i la manera més fàcil d'assolir els drets socials que no pas en l'actual situació".

Per la seva banda, el secretari de l'associació, Toni Morral, explica que Acord d'Esquerres no vol "competir amb cap partit polític, però sí que vol marcar una línia d'opinió política, d'influència i de participació en el procés de ruptura que ha iniciat Catalunya". Toni Morral indica que l'associació vol ocupar un espai ideològic de l'esquerra que "actualment es troba orfe". "Creiem que l'esquerra no té estratègies de participació en el procés sobiranista; i pensem que cal crear aquest espai unitari coordinat per al conjunt de les esquerres per participar i impulsar el procés de ruptura democràtica que Catalunya ha iniciat", assenyala el secretari de l'entitat.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal