fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 16 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
L'Ajuntament replanteja al Departament d'Ensenyament la necessitat d'un quart institut -Educació- 12/11/2015

El regidor d'Educació, Oriol Mor, ha explicat aquest dimarts, 10 de novembre, en roda de premsa, la tasca que la Regidoria ha fet des del canvi de govern, el mes de maig, amb una ronda de reunions a totes les escoles públiques, concertades, instituts, escoles bressol i escola d'adults. Així mateix, també s'han fet reunions amb les empreses que presten serveis i el Centre de Recursos pedagògics. El passat dijous, 5 de novembre, Mor es va reunir amb el director de Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, a qui va replantejar la necessitat d'un quart institut públic a Ripollet.

L'Ajuntament replanteja al Departament d'Ensenyament la necessitat d'un quart institut -Imatge 1-L'Ajuntament replanteja al Departament d'Ensenyament la necessitat d'un quart institut -Imatge 2-

El regidor d'Educació, Oriol Mor, ha explicat que va traslladar a Baulenas dues preocupacions importants, que són la quantitat d'alumnes que cal assumir a secundària en els propers 5 o 6 anys, generant una gran massificació, així com les desigualtats socials que aquesta situació pot generar. Quant les desigualtats socials, Mor ho va recolzar amb l'índex de repetidors a les escoles, el de població sense estudis, les dades d'atur o el nivell de català entre la població. Ripollet és la segona població del Vallès Occidental amb renda familiar més baixa i, segons el regidor, "cal recursos i infraestructures per evitar les desigualtats socials".  

En aquesta reunió, Baulenas va explicar les tres vies estudiades pel Departament quant a la secundària a Ripollet i que consistien en instal·lar mòduls als instituts Lluís Companys i Palau Ausit, convertir algun centre de primària en escola-institut, traient aules de P3, o fer obres d'ampliació a l'institut Palau Ausit, essent aquesta tercera opció l'escollida. Mor, per la seva part, els va demanar que replantegessin la necessitat d'un nou centre de secundària, amb la idea de poder treballar en un institut que també pogués acollir altres serveis educatius com ara l'escola d'adults, una escola de música o una escola oficial d'idiomes. En aquest sentit, l'Ajuntament s'ha ofert a buscar finançament i seguir plantejant la idea a estaments superiors. Quant a la reivindicació de la Plataforma d'AMPA del 4t institut, Mor ha assegurat que "escoltarem i prendrem accions conjuntament quan ho creguem necessari" i ha destacat la "gran resposta de diumenge".

El pròxim mes de gener, hi ha prevista una nova reunió amb el director de Serveis Territorials per planificar com encabir els nous alumnes de secundària per al curs 2016-2017. A més, l'Ajuntament ha demanat a la Diputació un estudi de planificació educativa per als propers 4 anys, que esperen tenir enllestit entre els mesos de gener i febrer. De moment, la Generalitat ha avançat que de cara al curs vinent, no hi ha problemes de capacitat per a P3 i que no es tancarà cap aula, tal i com està passant a d'altres municipis.

Reactivació del Consell Escolar Municipal
Oriol Mor ha explicat que aquesta setmana es tancarà la ronda de contactes, amb les jornades de delegats de secundària, on volen incentivar la participació dels joves al Consell Escolar Municipal (CEM). La primera reunió del CEM tindrà lloc el proper 19 de novembre, on el regidor explicarà tot el treball fet fins ara i es constituiran les comissions de treball. L'objectiu de la Regidoria d'Educació és reactivar i dinamitzar aquest òrgan per tal que pugui impulsar projectes i accions on hi participin altres departaments municipals. La intenció és partir del Pla Educatiu Local realitzat per l'anterior govern i que consideren "un bon treball, que cal continuar i posar prioritats a les accions recollides".

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal