fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 19 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Educació
Els voluntaris i alumnes del CNL tindran descomptes als espectacles de l'Associació d'Espectadors -Educació- 20/07/2015

L'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell i el Voluntariat per la Llengua (VxL) han signat un acord de col·laboració, que els seus representants van firmar dilluns, 13 de juliol. Amb aquest conveni, les parelles lingüístiques gaudiran d'un 25% de descompte en la compra de les entrades als espectacles organitzats per l'entitat ripolletenca al Teatre Auditori. També es veuran beneficiats els alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL) Vallès Occidental 3, que aplega sis poblacions: Ripollet, Cerdanyola, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat del Vallès.

Els voluntaris i alumnes del CNL tindran descomptes als espectacles de l'Associació d'Espectadors -Imatge 1-Els voluntaris i alumnes del CNL tindran descomptes als espectacles de l'Associació d'Espectadors -Imatge 2-

L'acord entre l'Associació d'Espectadors i el VxL es farà efectiu i tindrà validesa a partir de setembre. Perquè les parelles lingüístiques puguin gaudir del descompte, els voluntaris i els aprenents hauran de presentar el carnet del VxL en el moment de comprar l'entrada. Els alumnes dels cursos del CNL hauran de mostrar el carnet d'alumne. Amb aquesta col·laboració, l'Associació d'Espectadors i el Voluntariat per la Llengua pretenen promoure l'activitat cultural a la vila.

Final del curs inicial de llengua oral
Per altra banda, aquest dimarts, 14 de juliol, es va realitzar l'última sessió del curs inicial de català oral. Aquestes sessions les han aprofitat persones nouvingudes, que no coneixien l'idioma ni el seu nou entorn. Així doncs, han après les primeres nocions en català, a presentar-se, a parlar sobre la seva família, a demanar en un establiment o a preguntar pel carrer per una adreça, entre altres conceptes imprescindibles per al dia a dia.

Aquest curs també ha permès l'intercanvi cultural, ja que tots han après a saludar en l'idioma originari dels seus companys, provinents del Marroc, Bolívia, Moldàvia, Nigèria o Bulgària, per exemple. Els alumnes d'aquestes sessions van acomiadar el curs amb un esmorzar i es van emplaçar a continuar aprenent català a partir de setembre. Les inscripcions per als cursos de català es podran formalitzar durant tot el mes de setembre al Centre Cultural.

Foto: Consorci per a la Normalització Lingüística

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal