fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Acords del Ple ordinari del 26 de febrer de 2015 -Plens- 27/02/2015

L'Ajuntament va celebrar aquest dijous, 26 de febrer, la sessió ordinària del Ple, que va comptar amb 10 punts a l'odre del dia. Els primers punts a debat, i que van ser aprobats, van ser la dissolució del Consorci per l'Ocupació i la Promoció econòmica del Vallès Occidental, així com la ratificació de l'acord de dissolució del Consorci Xarxa Local de Promoció Econòmica, Formació i Ocupació de Catalunya.

Acords del Ple ordinari del 26 de febrer de 2015 -Imatge 1-

Aquests dos acords responen al compliment de la Llei estatal de racionalització i sostenibilitat de l'administració local. Van ser aprobats amb el vot favorable de PSC, CiU, ICV-EUiA i PP i l'abstenció del COP-CpR.

També es va acordar iniciar la licitació pública per adjudicar una concessió administrativa de domini públic, per al subministrament, instal·lació i gestió de panells, columnes i marquesines informatives. El punt va comptar amb l'abstenció d'ICV-EUiA i el PP i el vot contrari del COP-CpR.

Al punt número 6 es va ratificar la modificació dels estatuts del Consorci per a la defensa de la conca del riu Besós, adaptant-los a la nova llei, que inclou el canvi de nom per Consorci Besòs Tordera. El punt va comptar amb el suport de tots els grups, amb excepció del COP-CpR, que s'hi va abstenir.

Al ple de febrer també es aprobar per unanimitat la modificació del reglament del cementiri municipal, per tal de regular l'ús dels columbaris. També es va donar el vistiplau al reglament d'ús dels horts municipals, amb el vot favorable de tots els grups, a excepció d'ICV-EUiA, que s'hi va abstenir.

A l'apartat de mocions s'hi van debatre tres. La primera, aprobada per unanimitat, a proposta d'ICV-EUiA, demanava l'enviament en format digital, enlloc de paper, de les actes de plens i juntes de govern.
La segona moció, a proposta de PSC i CiU, sol·licitava la simplificació de les obligacions fiscals de les entitats sense ànim de lucre. Tots els grups, a excepció del PP, que s'hi va abstenir, van votar a favor. El portaveu del PP, Víctor Diéguez, va anunciar la intenció del govern central de modificar aquesta llei, de manera que les entitats sense ànim de lucre amb ingressos inferiors a 50.000 euros no hagin de presentar l'impost de societats. Per últim, es va aprovar la moció del COP-CpR, contra el nou model universitari de graus 3+2, amb els vots favorables d'ICV i PSC, l'abstenció de CiU i el vot contrari del PP.

A l'apartat de precs i preguntes l'equip de govern va explicar, a petició del COP-CpR, que tenen prevista una reunió la pròxima setmana amb Fem Vallès per parlar de la seva proposta d'un nou traçat ferroviari a la comarca que inclour una parada de la línia R8 a Ripollet, així com la unió ferroviària entre els dos vallesos. L'alcalde, Juan Parralejo, també va comentar que posteriorment es convocarà la comissió per a l'arribada del tren a Ripollet, on es parlarà d'aquest tema i on s'iniciarà el procés participatiu del Pla de mobilitat del municipi, que ja està redactat.

D'altra banda, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Maria del Mar Viera, va explicar a tots els grups que el passat 2 de febrer va mantenir una reunió amb representants del Front d'Alliberament Gai i de l'Observatori contra l'homofòbia, on l'Ajuntament es va comprometre a organitzar una xerrada a Ripollet sobre el contingut de la nova llei, així com un taller per al personal de l'Ajuntament que realitza atenció al públic. Viera també va explicar que la Regidoria de Polítiques d'Igualtat farà a partir d'ara la primera acollida a víctimes d'homofobia. La regidora va aprofitar la sessió per recordar que durant el mes de març es portaran a terme un bon nombre d'activitats amb motiu del Dia Internacional de les dones.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal