fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 16 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
El COP-CpR demana la paralització preventiva de l'Ecoparc 2 -Medi Ambient- 12/06/2014

En relació a l'estudi científic de la Universitat Rovira i Virgili, que s'acaba de publicar, sobre la contaminació en l'aire al voltant de l'Ecoparc-2, realitzat l'any amb dades dels anys 2010 i 2011, el grup municipal del COP-CpR ha reclamat, en roda de premsa, el tancament preventiu de la planta, mentre s'efectuen nous estudis científics. Aquests, segons el regidor del CpR, Antoni Pijuan, haurien d'estar realitzats per "equips d'investigadors no vinculats a l'empresa que gestiona l'Ecoparc-2 ni a l'Àrea Metropolitana".

El COP-CpR demana la paralització preventiva de l'Ecoparc 2  -Imatge 1-

Pijuan, que ha criticat que l'equip de govern "ha trigat massa dies" a posicionar-se sobre el tema, també considera que "quan ha reaccionat, ho ha fet per a minimitzar l'impacte de l'estudi, tot posant-lo en dubte, relacionant la contaminació amb altres indústries o granges de porcs". En aquest sentit, el CpR considera que la darrera nota de premsa publicada per la Generalitat "invalida aquesta fugida de l'alcalde sobre l'estudi".

D'altra banda, el grup de l'oposició ha mostrat els seus dubtes sobre el funcionament de la Comissió de seguiment l'Ecoparc-2, tot assegurant que "ens consta que fa anys que no es reuneix i ens agradaria saber qui la compon hores d'ara". Per Antoni Pijuan, l'alcalde ha de demanar "la immediata paralització de l'activitat d'aquesta planta de residus" i ha de sol·licitar a la Generalitat les dades de tots els controls posteriors sobre la qualitat de l'aire a l'entorn de l'Ecoparc-2.

El proper dilluns, 16 de juny, s'ha convocat la Junta de Portaveus per tal de tractar aquest tema.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal