fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 5 de març de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
En uns dies s'iniciarà la construcció de nous deflectors a la llera del riu Ripoll -Medi Ambient- 27/10/2020

S'ubicaran molt a prop del nou gual, per tal de contrarestar els efectes de la tempesta Glòria de la passada tardor.

A principis de novembre està previst iniciar els treballs de construcció de tres nous deflectors a la llera del riu Ripoll, molt a prop del nou gual del Molí d'en Xec. Aquests s'ubicaran a la banda contrària d'on es van construir els dos deflectors de la primera fase de recuperació del riu Ripoll. Les obres tenen un cost de 32.109,77 €. Aquests deflectors que ara es construiran estaven previstos en una segona fase del "Projecte de Recuperació mediambiental de la llera del Ripoll", però l'Ajuntament s'ha vist obligat a realitzar-los abans, per controlar els efectes que va provocar la tempesta Glòria la passada tardor.

En uns dies s'iniciarà la construcció de nous deflectors a la llera del riu Ripoll -Imatge 1-

La tempesta Glòria va modificar el curs del riu, apropant-lo perillosament al camí de la llera esquerra del riu Ripoll. La funció dels deflectors és la d'estabilitzar i protegir els marges i estructurar nuclis densos de vegetació del riu i impedir que faci malbé algunes infraestructures.

Els deflectors es construeixen amb unes tècniques de bioenginyeria que reprodueixen les estructures naturals existents a la natura i que tenen la funció de subjectar les terres. Els materials a utilitzar són troncs de castanyer que formen un entramat amb terres i pedres i la plantació de diferents plantes, que amb les seves arrels formen una estructura viva que protegeix el terreny de l'erosió.noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal