fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 25 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Economia
La Generalitat presenta a la comarca el Canal Empresa i la xarxa Catalunya Emprèn -Economia- 08/04/2014

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat va presentar el passat 3 d'abril noves eines de suport a l'empresa i als emprenedors en el Vallès Occidental. Durant la jornada, que es va celebrar a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, es van donar a conèixer dues iniciatives impulsades pel departament: el Canal Empresa i la xarxa Catalunya Emprèn.

La Generalitat presenta a la comarca el Canal Empresa i la xarxa Catalunya Emprèn -Imatge 1-

El Canal Empresa és el portal electrònic de la Finestreta Única Empresarial, (FUE) un nou instrument electrònic de la Generalitat que aglutina tots els tràmits i els serveis que les administracions públiques ofereixen a empresaris, professionals i intermediaris. L'objectiu és reduir les càrregues administratives a empreses i emprenedors, facilitant d'aquesta manera la seva activitat econòmica.

El model de FUE que es va presentar és multiadministració , és a dir, des d'un únic punt l'empresari ha de poder fer tots els tràmits que necessita per realitzar la seva activitat amb independència de l'administració que n'és responsable. Aquesta solució l'ha desenvolupat el Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya) a instàncies del Departament d'Empresa i Ocupació i permet incorporar el món local dins el projecte FUE amb la màxima facilitat i el mínim cost pels ajuntaments. A la vegada, és una solució enfocada totalment a resoldre les necessitats de les empreses per obtenir els permisos necessaris per iniciar una activitat de forma àgil i ràpida.

La incorporació dels Ajuntaments a la FUE permetrà que l'empresari o el professional, des de Canal Empresa o des de la web del propi ajuntament, pugui obtenir la informació o fer les gestions que necessita per desenvolupar la seva activitat econòmica, amb independència de quina sigui l'administració responsable.

Xarxa Catalunya Emprèn
Dotada amb un pressupost de 5,3 milions d'euros per aquest any, la xarxa Catalunya Emprèn té l'objectiu d'atendre prop de 30.000 potencials emprenedors i donar suport a la creació de més de 4.000 empreses, així com a la consolidació de 4.500 empreses amb menys de 3 anys de vida.

La xarxa Catalunya Emprèn està formada per 89 administracions locals i supramunicipals, col·legis professionals, agents socials i econòmics, universitats i entitats del sector privat d'arreu de Catalunya. Al Vallès Occidental són 18 les entitats que participen en el programa, incloent-hi 11 ajuntaments o entitats vinculades, la Universitat Autònoma de Barcelona, la patronal CECOT i les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa.

Els serveis que les entitats de la xarxa oferiran seran informació, orientació, assessorament, formació o suport a la consolidació, entre d'altres, perquè puguin crear, consolidar la seva empresa i fer-la créixer. Aquesta xarxa respon a una de les prioritats del Programa Catalunya Emprèn: crear sinergies entre agents públics i privats per tal de donar suport als processos d'emprenedoria del país. El programa Catalunya Emprèn té l'objectiu de fomentar la creació d'empreses, l'esperit emprenedor, i la consolidació i creixement empresarial.

En el marc del Catalunya Emprèn, també s'ha presentat l'aracoop, una iniciativa que aplega més de 80 entitats públiques i privades per fomentar la creació i el creixement d'empreses d'economia social i cooperativa. La Generalitat destina un total de 900.000 euros durant el període 2013-2014 i està previst que es desenvolupin 16 accions que es concretaran en 400 activitats i beneficiarà a unes 6.000 persones.

R.H.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal