fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 19 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Avanç del Ple Municipal del 25 d'octubre
Aprovació de les Ordenances Fiscals
-Plens- 25/10/2012

El Ple Municipal d'octubre compta amb sis punts en l'ordre del dia. El més destacat és el de les Ordenances Fiscals de 2013, que pujaran el 3,5%, prenent com a referència l'IPC de setembre. Segons va avançar en roda de premsa l'equip de govern, es preveu que pugin l'IBI i les taxes dels serveis administratius, com ara les multes. En canvi, es congelen l'impost de vehicles i la taxa de les escombraries. Tampoc experimentaran cap pujada les tarifes de cultura i esports, ni tampoc el servei d'atenció domiciliària ni l'escola bressol, entre d'altres. Com a novetat, també es proposarà l'exempció del pagament de la plusvàlua en determinats casos de dació d'hipoteques.

Avanç del Ple Municipal del 25 d'octubre<br>Aprovació de les Ordenances Fiscals -Imatge 1-

Segons va argumentar la regidora d'Hisenda, Inma Viera, la pujada no és generalitzada sinó selectiva, pel que l'increment real de la pressió fiscal serà del 2,4%. A més, va criticar els perjudicis de la pujada en tres punts de l'IVA per a les arques municipals. A tot això, l'alcalde, Juan Parralejo, va advertir també que el principal problema de l'Ajuntament no és la morositat dels contribuents, sinó de les administracions externes, que ja tenen un deute acumulat amb Ripollet de 5,7 milions d'euros.

Intercanvi amb Lidl
L'altre punt més important del Ple serà l'aprovació d'un intercanvi amb Lidl, que comportarà canvis en l'aparcament de camions que hi ha la zona anomenada La Granja, entre Ripollet i Montcada. Així, l'Ajuntament li cedirà l'ús d'una part de l'aparcament per a que puguin estacionar els treballadors de l'empresa, que Lidl compensarà amb la cessió d'un terreny que té a l'altra banda del mateix aparcament, la construcció de la rotonda pendent a la zona, el cost de totes les obres i el pagament anual d'un canon de 10.000 euros fins que s'acabi la concessió actual de l'aparcament de camions.

Mocions
Se'n discutiran tres. Una d'ICV-EUiA referent a l'avortament i dues del CpR, sobre la dació en pagament i les retallades al Servei d'Ocupació de Catalunya.

El Ple tindrà lloc a les 19.30 hores. És obert al públic i serà retransmès en directe per Ripollet Ràdio (91.3 FM) i online.

Foto: Roda de premsa prèvia al Ple amb l'alcalde, Juan Parralejo (PSC), al centre; amb Xavier Peñarando, segon tinent d'alcalde (CiU) i Inma Viera, regidora d'Hisenda i 5a tinenta d'alcalde (PSC).

Vegeu els vídeos dels plens anteriors.













AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal