fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 2 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
Ple ordinari de 27 de setembre de 2012
El Ple Municipal aprova les festes locals pel 2013
-Plens- 28/09/2012

El passat dijous, 27 de setembre, es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal que va comptar amb 12 punts de l'ordre del dia. La sessió va comptar amb un important consens per part de tots els grups municipals i va aprovar dues mocions en contra de la pujada tarifaria de l'aigua en alta i les mesures d'estalvi preses pel govern central. Un altre punt destacat va ser una modificació en l'acord de cessió d'uns terrenys a la Generalitat per a la construcció del nou institut.

Ple ordinari de 27 de setembre de 2012<br>El Ple Municipal aprova les festes locals pel 2013 -Imatge 1-Ple ordinari de 27 de setembre de 2012<br>El Ple Municipal aprova les festes locals pel 2013 -Imatge 2-Ple ordinari de 27 de setembre de 2012<br>El Ple Municipal aprova les festes locals pel 2013 -Imatge 3-Ple ordinari de 27 de setembre de 2012<br>El Ple Municipal aprova les festes locals pel 2013 -Imatge 4-

El primer punt que es va debatre durant la sessió, després que l'alcalde dones compte de diferents acords del despatx d'ofici, va ser l'aprovació del Compte General del 2011, per tal de fer-los arribar a la Sindicatures de Comptes. El punt es va aprovar amb el suport de PSC i CiU i l'abstenció de ICV, PP i el CpR. També es va donar llum verda a una modificació de les partides econòmiques de l'Ajuntament, per valor de 74.000 euros, que va comptar amb el suport de tots els grups a excepció del PP que s'hi va abstenir.

Quan a les festes locals, el consistori va acordar, per unanimitat, que els dies 20 de maig i el 26 d'agost de 2013 siguin les festes locals per al proper any. En aquest apartat, però, els regidors del CpR van proposar la possibilitat de debatre, en el si de la Comissió de la Festa Major, un canvi de data perquè la festa del poble no caigui en mig d'agost.

Un altre dels punts que va comptar amb el vistiplau de tots els grups municipals va ser la modificació en l'acord per la cessió dels terrenys on la Generalitat ha de construir un nou institut. En aquest punt el CpR va aprofitar per tornar a demanar la construcció d'una escola de primaria. La regidora d'Educació, Maria del Mar Viera, va respondre a l'oposició assegurant que "al govern també ens preocupa la massificació a les aules i estem treballant per tal que la Generalitat hi posi mesures". El punt es va aprovar per unanimitat.

Respecte a l'aparcament del parc el riu Ripoll es van debatre dues qüestions, denegant les peticions que ha realitzat l'adjudicatari del servei de l'aparcament respecte al pagament del mateix. Tot i que es va donar llum verda als dos punts de forma unànime, el CpR va voler destacar que "aquest projecte és una mostra que Ripollet necessita un pla estratègic, perquè era evident que en aquesta zona no calia tenir un aparcament". Per la seva part la regidora Rosa Martín va insistir en la viabilitat del projecte.

Altres acords de la sessió van ser la modificació del Pla General, que es va aprovar amb els vots favorables de PSC i CiU, l'abstenció de PP i ICV i el vot en contra del CpR i el traspàs de titularitat de la carretera BV-1411 a l'Ajuntament per unanimitat de tots els partits. A l'apartat de mocions es van debatre tres textos, dels que se'n van aprovar dos, contra la pujada tarifaria de 'l'aigua en alta', és a dir, la tarifa que l'ATLL aplica a l'aigua que subministra des de les plantes potabilitzadores a cada municipi, i les mesures del govern central quan a la reducció del dèficit.



Vegeu els vídeos dels dos plens anteriors.







F.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal