fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 30 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
El Centre Cultural celebra la tardor amb dues noves exposicions -Cultura- 05/10/2010

Fins al proper 15 d'octubre, la Sala 1 del Centre Cultural acull Huelva, luz y color, una mostra de l'associació andalusa Alegrías del Sur, per celebrar el 10è aniversari de l'entitat. La inauguració que es va celebrar el passat 4 d'octubre va coincidir també amb la presentació d'una nova mostra a la sala d'art de l'artista, Ràfols Casamada, El traç i la paraula.

El Centre Cultural celebra la tardor amb dues noves exposicions -Imatge 1-El Centre Cultural celebra la tardor amb dues noves exposicions -Imatge 2-

Huelva
L'exposició comptarà amb dos espais. D'una banda, el treball fotogràfic de l'artista andalús i veí de Barcelona, Manuel Villar i Villar. Es tracta d'un recull d'imatges que mostren diversos aspectes de Huelva, la seva gent i els seus paisatges, entre d'altres. No és la primera vegada que Villar exposa a Ripollet: L'any passat ja vam poder contemplar les seves imatges sobre Cadis. D'altra banda, la mostra comptarà amb una selecció de l'obra pictòrica de José Corbí. Nascut a Barcelona, l'artista pinta paisatges i natures mortes de manera figurativa, amb un domini total del dibuix i la perspectiva.

Ràfols Casamada
L'exposició promoguda per la Fundació Palau i l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona mostra de manera conjunta l'obra plàstica i escrita d'Albert Ràfols Casamada. L'obra poètica de Ràfols Casamada és plena de referències pictòriques, coloristes -per sobre de tots, el blau- i paisatgístiques, com si el llenç del poema en fos també un cavallet. L'essencialitat discursiva, gens narrativa, i una reflexió sobre el pas del temps són les línies força de la seva poètica escrita. Una de les culminacions d'aquesta relació entre poesia i pintura és Policromia o la galeria dels miralls (1999) de la qual s'han seleccionat uns textos per a fer-los constar en l'exposició. Ràfols Casamada va ser dels primers pintors catalans que des de postulats contemporanis va intentar recuperar la complicitat entre pintors i poetes. I és que la relació de Ràfols amb la poesia es va iniciar amb l'anomenat Grup dels 8, integrat entre d'altres, pel poeta Jordi Sarsanedas. Ràfols Casamada va iniciar l'aventura poètica el 1975 amb el llibre Notes nocturnes, un recull de poemes visuals. Aquest mateix any va començar els dietaris, publicats el 1984, L'escorça dels dies: fulls de dietari 1975-1977, seguit D'un mateix traç: fulls de dietari (1978-1982), publicat el 1994. Després de diversos llibres de poesia, com Episodi (1982), Angle de llum (1984) o El color de les pedres (1989), entre altres, va reunir la seva obra en vers l'any 2000 a Signe d'aire: obra poètica, 1939-1999.

F.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal