fons degradat blanc
ripollet.cat
Dissabte, 16 de gener de 2021
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El PSC critica la "falta de transparència i participació" del govern municipal -Política- 07/12/2020

El portaveu del PSC de Ripollet, Luís Tirado, va criticar divendres en roda de premsa, la "falta de transparència i participació" per part del govern municipal, un defecte que personifica en la figura de l'alcalde. Segons Tirado, "al darrer Ple ja es va veure com al torn de precs i preguntes no deixava participar al gruix de l'oposició perquè no deixa fer contrarrèplica". Segons el portaveu del PSC, la seva formació porta cinc anys demanant "que es modifiqui el ROM, l'eina per regular els plens i que siguin més transparents i participatius. En aquesta legislatura no s'ha fet ni una reunió per poder-lo modificar. Això implica que tenim un ple poc participatiu i poc transparent, perquè tots els punts els acaba ell i no deixa fer contrarrèplica com es fa per exemple al Parlament o el Congrés, per poder rebatre falsedats i coses que no hem dit i que s'inventen per quedar bé ells". I va afegir: "Ja n'hi ha prou. Reclamem un ROM nou i afavorir la participació al municipi, i li reclamem a l'alcalde que ens ha decebut tant perquè no és una persona participativa ni és una persona prou democràtica, ho està demostrant Ple rere Ple després de cinc anys", va apuntar el líder de la secció local del PSC.

El PSC critica la "falta de transparència i participació" del govern municipal -Imatge 1-

Per a Tirado, la falta de transparència del govern municipal s'exemplifica també en el fet que "Ripollet continua tenint una de les webs municipals menys transparents. No compleix la Llei de transparència, estem farts de dir que es publiquin coses com l'agenda de l'alcalde i els regidors, el patrimoni dels regidors, les retribucions...", va afirmar. Considera també una falta de transparència la no resposta a la pregunta de la despesa total de l'Ajuntament per la municipalització de l'aigua, "un projecte que no tenia la seguretat jurídica necessària per tirar endavant". El portaveu socialista, Luís Tirado, va anunciar que, en cas de no tenir resposta abans del proper Ple (17 de desembre), sol·licitaran un informe per escrit a Secretaria i Intervenció, pel qual necessitaran el suport d'un terç del Ple, és a dir, el suport d'alguna altra de les forces de l'oposició.

També va denunciar que "es donen a dit contractes a empreses amigues", en referència al segon informe demanat recentment per la futura residència o el la dinamització de Ripollet Vital, que va qualificar d'"un projecte de dinamització del món de la vinya a un Ripollet que no té terreny perquè es creïn vinyes productives". A la licitació d'aquest projecte, segons Tirado, s'hi van presentar "només dues empreses que realment són la mateixa, amb la mateixa seu social i els mateixos directius, vinculats a la CUP de Sabadell". Va afirmar que ambdues empreses, si bé no són tècnicament la mateixa perquè tenen CIF diferents, "si entres a la seva web veus que una pertany a l'altra. Nosaltres ho estudiarem amb els nostres serveis jurídics, però no sabem si podrem tirar endavant una denúncia perquè tècnicament són empreses diferents, depèn de si es pot demostrar que una depèn de l'altra. Ho han d'estudiar els advocats".

Per últim, el líder del primer partit de l'oposició, Luís Tirado (PSC) va carregar contra la falta d'espais de participació després de l'eliminació dels patronats, un tema pel que ja es va preguntar al darrer Ple Municipal, per part de Ciutadans, "i la regidora d'Esports va riure i no va saber què dir". Va afirmar Tirado que, segons el regidor de Participació, Sergio Linares, això es veurà cobert amb el nou reglament de participació que s'està elaborant "sense que la gent hi participi". Segons el portaveu del PSC, Luís Tirado, des de la regidoria no se'ls han resolt els dubtes i comentaris que han fet al respecte de la reunió amb l'empresa que elabora el reglament.

JPLnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal