fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 29 d'octubre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El PSC votarà "no" a les ordenances fiscals i denuncia que s'apuja l'IBI "per la porta del darrere" -Política- 16/10/2020

El grup municipal del PSC ha anunciat aquest divendres a la tarda que es posicionarà en contra de les ordenances fiscals per al 2021, que es portaran al Ple Municipal del mes d'octubre després de l'aprovació inicial el darrer Ple, quan els socialistes es van abstenir. Segons ha explicat el portaveu de la formació, Luis Tirado, en la primera roda de premsa presencial del partit des de la declaració d'estat d'alarma, realitzada a la Sala de Plens per garantir les distàncies i mesures de seguretat, el grup socialista es posicionarà en contra de la modificació "perquè no es va respectar l'acord del Ple d'octubre de 2019", en el qual totes les forces van acordar rebaixar el coeficient de l'IBI per compensar les afectacions de la revisió cadastral al municipi.

El PSC votarà "no" a les ordenances fiscals i denuncia que s'apuja l'IBI "per la porta del darrere" -Imatge 1-

Segons Tirado, la no rebaixa del coeficient suposarà 326.000 euros més de recaptació, una pujada mitjana del 4% de l'impost, "en un moment de crisi molt important que pateixen les famílies" i en el qual "els municipis que envolten Ripollet han congelat aquest tribut". Segons el portaveu del PSC a Ripollet, la formació no entén la postura del govern municipal i "per què no compleixen els compromisos amb la resta de partits i la ciutadania". També acusa a Decidim de "frau" i "engany a la ciutadania", amb "una pujada per la porta del darrere que la gent es trobarà quan vegi els rebuts".

Luis Tirado també ha acusat al govern de "falta de transparència" i d'"incapaç de gestionar bé els recursos municipals", posant com a exemple les taules del Pla de Xoc, on considera que s'han creat "tantes línies de treball que les comissions s'estan diluïnt", quedant totes elles "infradotades". Pel que fa a la transparència, Tirado ha pres d'exemple tant els resultats i les línies de treball del Pla de Xoc, que considera que no arriben bé a la població; els resultats del web municipal en l'informe d'Infoparticipa, on suspèn constantment, i el fet que el codi ètic de Decidim hagi desaparegut del lloc web del partit, "on hi havia apartats com la limitació de mandats".

JPLnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal