fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
Els cinc partits de l'Ajuntament acorden realitzar conjuntament un pla econòmic i social anticrisi -Política- 04/05/2020

Els cinc partits amb representació municipal a l'Ajuntament de Ripollet: Decidim, PSC, C's, ERC i Som es van acordar, en Junta de Portaveus prèvia al Ple d'abril, una declaració institucional conjunta, on govern i oposició es comprometen a treballar plegats per sortir de la crisi per l'aturada provocada per l'estat d'alerta. Els signants del document, que també recull l'esperit de les mocions de PSC, C's i ERC, que van ser retirades, es comprometen a tirar endavant un Pla de xoc econòmic i social, impulsat per una comissió de treball amb una àmplia representació de la societat local, que en un mes haurà de marcar les prioritats i modificacions en matèria d'hisenda local, cultura, activitats econòmiques i drets socials.


Vegeu el vídeo de la lectura de la declaració institucional i dels diferents partits polítics amb representació municipal.



DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE L'AJUNTAMENT DE RIPOLLET

El dia d'avui, tots som prou conscients que som davant d'una de les crisis més importants que ens ha tocat patir. Una crisi sanitària molt greu, com també una crisi econòmica que afectarà la nostra societat i al nostre sistema tal com els coneixíem fins ara.

Estem vivint coses que no haguéssim imaginat mai que passarien, una part de la població morint, hospitals col·lapsats, gent perdent la feina i un confinament que a hores d'ara no sabem quan i com acabarà de forma definitiva i com podrem combatre la malaltia.

Aquesta crisi està afectant milers de famílies per EROS i ERTOS, als nostres autònoms, botiguers, restauradors, petites i mitjanes empreses i a diferents col·lectius especialment vulnerables.

Cal tenir en compte qui també en patirà les conseqüències, un dels valors més importants que tenim a la nostra ciutat, el nostre teixit associatiu que necessitarà no només tot el nostre suport sinó també els nostres esforços a tots els nivells, per tant, cal vetllar per les nostres entitats culturals, clubs, entitats esportives, associacions, col·lectius, AMPA, etc.

Creiem que, davant del moment tan difícil en què ens trobem, hem de ser capaços de treure el millor de tots nosaltres i de la nostra responsabilitat política per posar-ho al servei dels nostres veïns i veïnes.

Els grups municipals de l'Ajuntament de Ripollet, reunits en Junta de Portaveus, acorden la següent declaració institucional atesa la situació extraordinària provocada per la pandèmia de la COVID-19 i els seus reptes sanitaris, socials, econòmics i ambientals i la volem fer arribar al conjunt de la ciutat de Ripollet:

Expressem el condol per totes les víctimes de la COVID-19 i la solidaritat als seus familiars, amics i companys. Les circumstàncies de confinament amb què vivim aquesta pandèmia fan que l'acompanyament a les persones malaltes i el comiat a les víctimes resulti especialment dolorós. Aquest condol i aquest suport també el volem fer extensiu a les víctimes per causes diferents del coronavirus, perquè també han vist truncat fer el comiat, el dol i l'acompanyament familiar i d'amistats tan necessaris en aquests casos de pèrdua de persones estimades.

Expressem el suport a les persones que han emmalaltit, tant les que ja feliçment s'han recuperat com les que estan encara internades, amb el desig que puguin recuperar la salut i el benestar i el compromís de contribuir amb tots els instruments de què disposa l'Ajuntament de Ripollet, per fer-ho possible.

Agraïm a tot el personal sanitari el seu esforç admirable per donar resposta mèdica a la pandèmia, així com per l'extrema sensibilitat en l'acompanyament dels malalts. Alhora, fem extensible l'agraïment a tots els treballadors i treballadores dedicats a les cures, als serveis essencials, a la neteja, als transports, a la logística i a la cadena alimentària, a la seguretat i a la protecció civil, que han garantit el funcionament de les nostres ciutats i pobles i l'acompanyament als més vulnerables en unes condicions especialment difícils...

Reconeixem el paper exemplar dels ajuntaments en la resposta a aquesta crisi. Els ajuntaments són l'administració més propera a la ciutadania, la primera porta de l'atenció pública i la primera trinxera davant de qualsevol situació de crisi, i ho han tornat a demostrar amb escreix durant aquestes setmanes crítiques. Malgrat el confinament i el tancament físic de molts equipaments i espais d'atenció ciutadana habituals, de cap manera s'han aturat els serveis municipals essencials. Tot el contrari, s'han multiplicat els esforços per donar respostes urgents a les necessitats sobrevingudes a causa de la pandèmia.

Agraïm especialment l'esforç dels més de 200 treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Ripollet, de tots els seus àmbits i departaments, perquè amb la seva tasca incansable, amb professionalitat i dedicació, han garantit el normal funcionament de la nostra administració i la prestació dels serveis bàsics pel benestar dels seus més de 39.000 habitants.

Valorem molt positivament la col·laboració de la immensa majoria de la ciutadania amb les mesures de confinament decretades, aportant una actitud responsable i solidària, tant individual com col·lectiva, que ha de servir de lliçó a totes les institucions i responsables polítics. És aquesta actitud, compartida per moltes entitats, associacions i xarxes ciutadanes de voluntaris, així com per moltes empreses i centres de recerca, la que ens permetrà dibuixar un futur de comunitat inclusiva on la solidaritat sigui un dels valors fonamentals.

L'Ajuntament es compromet a elaborar i aprovar un pla de reactivació econòmica local. A tal efecte es crearà una comissió de treball que compti amb la participació dels portaveus dels grups municipals, tècnics de l'ajuntament i representants dels agents econòmics, empresarials, comercials, socials, culturals, etc. locals que correspongui. Tindrà l'objectiu d'emetre, en el termini d'un mes i amb el suport tècnic que es requereixi, un informe amb propostes de prioritats, i en el seu cas, d'adequació o modificacions de les línies estratègiques pertinents a Ripollet i del seu Pla d'acció municipal, per afrontar millor les mesures necessàries per fer front a la postpandèmia, sobretot en aquells eixos que són alhora estratègics pel conjunt de la societat i on la institució té competències com:

- Hisenda Local
- Cultura
- Activitats econòmiques
- Drets Socials

Crearem un pla de xoc social i econòmic consensuat amb els membres de la Taula. Ens comprometem amb les polítiques i mesures socials i econòmiques que facin de la inclusió el principal motor de desenvolupament social de la ciutat per tal d'assegurar els drets de les persones i els serveis públics i que garanteixin la continuïtat i creixement del teixit productiu i econòmic local per tal de donar ocupació estable i de qualitat.

Dotarem les partides pressupostàries adients per dur a terme aquests acords. S'obrirà una oficina municipal específica i un portal web municipal sobre totes les informacions relacionades amb la Covid-19 i les mesures de suport i ajudes de diferents organismes on s'atenguin.

Reclamem als governs de l'Estat i de la Generalitat, així com a la Unió europea, que en aplicació dels principis de subsidiarietat i descentralització, donin un major protagonisme i autonomia als municipis en el disseny i aplicació tant de les mesures de desconfinament com dels plans de recuperació econòmica i social, i que se'ns doti dels recursos necessaris per aplicar-los i adaptar-los a les diferents realitats locals. En conseqüència, és urgent que es dotin als municipis del finançament just i adequat i de l'augment de personal que correspongui per a fer front als reptes que tenim al davant i que posin fi a les lleis que limiten de forma negativa la capacitat d'actuació i l'autonomia dels Ajuntaments.

Declaració institucional del Ple del 30 d'abril.

Els cinc partits de l'Ajuntament acorden realitzar conjuntament un pla econòmic i social anticrisi -Imatge 1-



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal