fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 11 d'agost de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
#SantJordiaCasa, una diada per gaudir-la i participar des de finestres i balcons -Cultura- 23/04/2020

Les darreres setmanes hem vist aflorar a les xarxes socials centenars de propostes culturals per tal de viure l'actual situació de confinament de la millor manera possible. Una situació en que la lectura i l'escriptura ens estan ajudant a cuidar-nos, a revisar-nos i a estar més connectats amb la vida. Malgrat la duresa d'aquets moments, l'Ajuntament s'ha proposat celebrar una de les diades més importants de l'any, el dia de Sant Jordi. Així, el pròxim dijous, 23 d'abril, el Sant Jordi es presenta com una diada participativa, des de casa, que necessita de tots i totes per construir-se, amb un programa que ens convida a ser part activa, realitzant propostes conjuntes, a més de gaudir com a espectador. Es tracta de #SantJordiaCasa.

#SantJordiaCasa, una diada per gaudir-la i participar des de finestres i balcons -Imatge 1-#SantJordiaCasa, una diada per gaudir-la i participar des de finestres i balcons -Imatge 2-
El programa, preparat des de Cultura i la Biblioteca de Ripollet, amb la col·laboració de Patrimoni, Joventut, Educació i Comunicació, també compta amb la col·laboració de centres educatius, l'Oficina de Català, entitats locals, llibreries i persones a títol individual.

Sant Jordi és una diada que reivindica dos elements que són cabdals en aquests moments: la cultura i l'amor, representats pels llibres i les roses. El programa que us proposem cobreix les dues necessitats. Així, podrem gaudir de llibres escrits per autors i autores de Ripollet, vídeo contes, il·lustracions que ens oferiran diferents artistes locals i propostes de lectura a càrrec de les llibreries del nostre municipi. També podreu participar als concursos de microrelats, dibuix infantil i booktrailers a les xarxes socials. Entre el seus participants es repartiran 30 lots de llibres. El programa inclou propostes de l'Oficina de Català, les Escoles Bressol Municipals i els tres instituts públics per gaudir del Sant Jordi a les xarxes i donar a conèixer alguns dels seus treballs.

Vegeu el vídeo realitzat per la revista municipal "lallana" per donar a conèixer la producció local. A la publicació podreu trobar informació de com poder aconseguir els seus llibres i fer reserves a les llibreries locals, entre altres continguts interessants.Sant Jordi al balcó
I mentre esperem poder tornar a omplir places i carrers, gaudirem del Sant Jordi a Ripollet des de finestres i balcons, escoltant la ràdio o llegint la llana Especial Sant Jordi, però sempre des de casa. El dia 23 d'abril, a les 12 h, es proposa fer una lectura en comunitat, sortint al balcó per compartir un fragment d'una lectura o recitar un poema. A més, també podrem participar d'activitats per guarnir els balcons i finestres, amb roses fetes per tota la família.

#SantJordiaCasa, una diada que, sens dubte, recordarem tota la vida.

Vegueu el vídeo de l'activitat que s'emetrà el dijous, a les 12 hores, per la ràdio, en el marc de les lectures Sant Jordi al teu balcó. L'enregistrament ha comptat amb la col·laboració dels grups teatrals Amics del Teatre, La Careta Teatre, Descargolats i l'entitat Comitè de Dones de Ripollet. Reciten el conte "La princesa cavaller", de Sònica Moll, que vol reivindicar les dones reals, davant les princeses dels contes.

Icona Fitxer PDF - 1,45 Mb - santjordi2020.pdf 

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal