fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 20 de febrer de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
La portaveu del Jovent Republicà de Ripollet porta a Madrid la reivindicació del vot als setze anys -Política- 29/01/2020

El passat 23 de gener la portaveu del Jovent Republicà de Ripollet, Ainara Tatche, va formar part de la comitiva republicana a Madrid per reclamar l'ampliació del dret a vot al jovent a partir dels setze anys. El grup format per 15 joves van portar la seva reivindicació tant al Senat com al Congrés dels Diputats.

La portaveu del Jovent Republicà de Ripollet porta a Madrid la reivindicació del vot als setze anys -Imatge 1-

Segons exposa Jovent Republicà, "el jovent menor de divuit anys tenim dret a treballar, tenim responsabilitats penals i tributàries, no té sentit que no puguem exercir el nostre dret a vot". Demanen la necessitat de poder opinar també lleis que els acabaran afectant o afecten i representació per donar veu i capacitat de decidir al jovent.

Jovent Republicà explica que aquesta és una reivindicació històrica, el 2016 ja van presentar al Congrés dels Diputats aquesta petició que finalment no a ser aprovada. En un comunicat també expliquen que hi ha diversos països d'Europa com Eslovènia o Àustria que ja permeten el vot a partir dels setze anys.

NdPnoticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal