fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 30 de setembre de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Culmina #Scenica l'Any de les Arts Escèniques amb l'espectacle col·laboratiu eNma -Cultura- 13/12/2019

Aquest 15 de desembre s'estrena l'espectacle eNma, nom que duu el segell de dues dones, l'artista local i virtuosa de les castanyoles, Emma Maleras, en qui s'inspira, i Inma Salomón, primera ballarina del Ballet Nacional d'Espanya. Aquest treball és un projecte col·lectiu de dansa dedicat a la figura d'Emma Maleras i que durant tot aquest any han estat creant ballarins i ballarines de Ripollet amb la intervenció de diferents entitats de Ripollet com l'Associació Ballet Flamenco Carmela Epidemic Dance Show, Cuadro Andaluz de Ripollet, Danza Joven Noelia España, SB Dance, Escola de Dansa Odette, Colla de gitanes de Ripollet, Societat Coral "El Vallès", Silvia Mor, Bunkay i amb la col·laboració de Tocs-Cor de Castanyoles Emma Maleras i l'IEA Oriol Martorell. L'ajudat de direcció, a més, és la ripolletenca Judith López, d'Amics del Teatre.

Culmina #Scenica l'Any de les Arts Escèniques amb l'espectacle col·laboratiu eNma -Imatge 1-Culmina #Scenica l'Any de les Arts Escèniques amb l'espectacle col·laboratiu eNma -Imatge 2-Culmina #Scenica l'Any de les Arts Escèniques amb l'espectacle col·laboratiu eNma -Imatge 3-Culmina #Scenica l'Any de les Arts Escèniques amb l'espectacle col·laboratiu eNma -Imatge 4-
L'espectacle es farà en dos passis a les 17.30 i a les 20 h, és gratuït i obert a tothom i es poden recollir un màxim de 4 invitacions al Centre Cultural. Les entitats han treballat durant mesos el guió i les coreografies que s'han fet específicament per traslladar una part de la vida d'Emma Maleras, comptarà també amb un solo de l'Imma Salomón. El passat 31 de març es va fer la presentació del projecte eNma al Teatre Auditori del Mercat Vell, actuacions de Carmela Jiménez, que va recitar un poema propi sobre la dansa i amb un ball amb castanyoles de la mateixa Imma Salomón, en record a l'Emma Maleras. En una entrevista a l'InfoRipollet, del mes d'abril, Salomón explicava que per ella les castanyoles són molt importants, ja que "és una forma d'expressió, ajuntar la dansa amb un instrument musical fa que tinguis un doble vocabulari a l'hora d'expressar-te". També destacava la il·lusió de participar en un projecte com aquest alhora que afegia que "per a mi ballar és un regal".

Darrer espectacle de l'Any Scènica
La representació del projecte eNma és el darrer espectacle amb el qual es tanca l'Any Scènica, la manera com es va decidir nomenar l'Any de les Arts Escèniques 2019 a Ripollet. Aquesta idea va venir a proposta de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, entitat encarregada de dur a terme la programació estable i professional del Teatre Auditori i que celebra enguany el seu 25è aniversari. Entre els seus objectius, hi ha la promoció de les arts al carrer i descentralitzar els equipaments habituals, fent que espais públics puguin esdevenir espais escènics. També es pretén treballar les arts escèniques des d'una perspectiva de gènere, en totes les seves programacions i endegar una nova línia de treball educatiu, formació de públics i creadors i fent partícip a la gent jove. Més d'una desena d'entitats locals de teatre, música i dansa s'han sumat a l'Any Scènica formant part del grup promotor i organitzar un programa amb una trentena d'espectacles musicals i teatrals.

Foto 1: Anna Puertas - Revista de Ripollet
Foto 2: foto de grup dels participants
Foto 2: la ballarina Inma Salomón amb el regidor de Cultura, Oriol Mor
Foto 4: cartell oficial amb la figura d'Emma MalerasAGENDA

Jugatecambiental Massot: "El joc de memòria del parc"

Jugatecambiental Pinetons: "Land Art"

Inscripcions dels cursos i tallers municipals i d'entitats del Centre Cultural

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal