fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimecres, 29 de gener de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada realitza prop de 60.000 intervencions -Sanitat- 19/09/2019

La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada ha presentat la seva mem˛ria d'activitat de l'any 2018. En el recull s'observa una tendŔncia creixent respecte anteriors edicions, tant en l'Ómbit de les intervencions (+22.83%) com en el dels beneficiaris/es (+701 persones ateses). D'aquestes, cal destacar el repunt d'usuaris i usuÓries de la tercera edat, que troben en l'entitat un espai on fugir dels estereotips de la vellesa i practicar un estil de vida actiu i saludable.

La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada realitza prop de 60.000 intervencions -Imatge 1-

A banda de l'acciˇ directa, l'organitzaciˇ ha reforšat la sensibilitzaciˇ i la formaciˇ, dues potes cabdals que l'any 2018 han arribat a les xifres de 5526 persones sensibilitzades i a 1271 persones formades, en Ómbits tan diversos com la prevenciˇ d'accidents, la salut, els drets humans o el feminisme.

Pel que fa als seus ingressos, l'entitat ha augmentat considerablement el percentatge de recursos propis respecte a altres anys. AixÝ, el 2016 aquests suposaven un 38.12% i el 2018 superen la meitat del pressupost (50.28%), en quŔ destaquen les aportacions dels socis i s˛cies o la recaptaciˇ grÓcies al Sorteig d'Or de la Creu Roja. Amb tot, l'entitat ha hagut de fer reajustaments pressupostaris perquŔ manca finanšament per cobrir tots els projectes que porta a terme. Tot i aix˛, grÓcies a l'esforš dels voluntaris i voluntÓries han pogut mantenir i fins i tot superar tant les intervencions com les persones ateses d'anys anteriors.

La lluita contra la pobresa no disminueix
Tot i que les xifres macroecon˛miques semblen indicar una millora, si comparem les dades de la mem˛ria 2018 amb les d'anys anteriors, els projectes i recursos destinats a la lluita contra la pobresa no han disminu´t. De fet, des de l'organitzaciˇ s'alerta de la cronificaciˇ de les desigualtats socials i s'han mantingut i fins i tot ampliat el ventall d'accions per a palĚliar-ho. Entre elles destaquen programes d'ocupaciˇ per a colĚlectius vulnerables, projectes per lluitar contra la pobresa energŔtica, ajudes alimentÓries i/o sanitÓries, entre d'altres. Per a aconseguir-ho, l'entitat mantÚn la coordinaciˇ amb els diferents ajuntaments i agents del territori, sumant esforšos per a millorar la situaciˇ dels mÚs desfavorits de la societat. De fet, la major part de les intervencions del 2018 (34.477 d'un total de 59.725) han estat destinades a millorar les condicions de vida dels colĚlectius vulnerables (famÝlies en situaciˇ de pobresa severa, infÓncia en risc d'exclusiˇ, immigrants i refugiats, persones amb diversitat funcional, dones en situaciˇ de dificultat, persones grans, etc.).

Prevenciˇ i salut, l'ADN de l'entitat
Tot i que l'escenari actual Ús canviant i presenta nous reptes, l'entitat ha sabut adaptar-se a les demandes de la societat sense renunciar al seu ADN. AixÝ, la promociˇ dels primers auxilis, la prevenciˇ en salut i els serveis preventius de socors continuen essent cabdals per a l'entitat. L'any 2018 es van realitzar 108 intervencions a les tres poblacions ve´nes, atenent un total del 279 persones.

NdP


Icona Fitxer PDF - 0,42 Mb - memoria-creuroja-ripollet-2018.pdf 

noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal