fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ripollet endega les I Jornades de Memòria Històrica -Cultura- 08/11/2018

La Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica de l'Ajuntament de Ripollet endega, aquesta tarda, les primeres Jornades de Memòria Històrica de Ripollet, amb un programa d'actes que es desenvoluparà entre el 8 i el 25 de novembre. El primer acte d'aquestes jornades és la presentació del llibre 'Els Catalans als Camps Nazis', de Montserrat Roig, a les 19 h, al CIP Molí d'en Rata.

Ripollet endega les I Jornades de Memòria Històrica -Imatge 1-Ripollet endega les I Jornades de Memòria Històrica -Imatge 2-

El diumenge, dia 11 de novembre, es farà una sortida gratuïta per visitar el camp d'aviació de Rosanes i el refugi antiaeri de l'estació de la Garriga. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. El dimarts, dia 13 de novembre, es farà la xerrada 'L'exili republicà des de la perspectiva de la cinematografia', de la mà de Marta Piñol; i el dimecres, dia 14, es presentarà el llibre 'Les milícies antifeixistes de Catalunya', de Gonzalo Berguer.

Les jornades culminaran amb l'homenatge als joves de Ripollet que van formar part de la Lleva del Biberó, el diumenge 25 de novembre, en el 80è aniversari de la Batalla de l'Ebre. L'acte tindrà lloc a la plaça de Pere Quart, a les 11 h. L'objectiu d'aquestes jornades és incentivar l'estudi, la recuperació, la protecció i la difusió de la memòria local.

La lleva del biberó i Sever Bigas
L'Ajuntament de Ripollet reconeixerà aquests joves que formaven part de les quintes de 1941 i 1942, amb una senyalització permanent a l'espai on va viure Sever Bigas, molt implicat a l'associacionisme ripolletenc, lluitador antifranquista i també un dels biberons, i que serà la primera d'un conjunt sobre llocs de memòria que es vol instal·lar a la ciutat.

Les I Jornades de Memòria Històrica estan emmarcades en el programa municipal Memòria=Dignitat, basat en els principis de les polítiques públiques de memòria: veritat, justícia i reparació, amb l'objectiu final d'evitar la repetició de qualsevol mena de vulneració dels Drets Humans.

A.B.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal