fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple no reubica el Xiringuito del COP i facilita l'accés al padró a persones refugiades i migrants -Plens- 27/07/2018

La Festa Major, concretament els "xiringos", va ser la protagonista del Ple Ordinari del mes de juliol, celebrat aquest dijous 26. C's va presentar una moció "per a la reubicació dels 'xiringuitos' de la Festa Major en l'espai del recinte firal", declarant-ne zona lliure el parc Gassó-Vargas. Tot i els vots a favor de Laborda i PP, qui va dir que també havia rebut queixes veïnals, el plenari va tombar la moció amb els vots en contra del PDECAT i Decidim i l'abstenció del PSC. ERC va excusar la seva presència a la sessió.

Xavier Peñarando, regidor del PDECAT, justificava el seu vot, tot i estar "totalment en desacord" amb la ubicació actual del Xiringo del COP des de fa anys, "per respecte polític i als diferents òrgans de decisió, d'anàlisi i de participació que tenim en aquest poble", referint-se a la Comissió de FM, que és la que "aprova i organitza". Luis Tirado, regidor del PSC, va exposar uns arguments molt similars: "Pensem que això s'hauria de canviar, però des de la Comissió". Oriol Mor, regidor de Cultura, va dir de la moció presentada era "una falta de respecte cap a la Comissió", mentre que l'alcalde, José M. Osuna, va instar els organitzadors del Xiringo del COP, presents entre el públic, a complir els horaris i la normativa "per la bona convivència entre totes les bandes".

El Ple no reubica el Xiringuito del COP i facilita l'accés al padró a persones refugiades i migrants -Imatge 1-El Ple no reubica el Xiringuito del COP i facilita l'accés al padró a persones refugiades i migrants -Imatge 2-El Ple no reubica el Xiringuito del COP i facilita l'accés al padró a persones refugiades i migrants -Imatge 3-El Ple no reubica el Xiringuito del COP i facilita l'accés al padró a persones refugiades i migrants -Imatge 4-

Un altre dels temes que més temps va ocupar de la sessió plenària, va ser la moció presentada per la Plataforma de suport a les Persones Refugiades i Migrants de Ripollet i Cerdanyola del Vallès, la qual defensava un accés lliure al padró. La moció, subscrita per Decidim, ERC i PSC, va ser presentada per Joan Carles Mompel, representant de l'entitat. La Plataforma insta l'Ajuntament a facilitar l'empadronament, "element bàsic per a l'accés als drets fonamentals, com l'educació, la salut, els serveis socials...". Per exemple, fent que el títol de propietat o contracte de lloguer només sigui recomanable, permetent la tramitació de l'empadronament a persones sense sostre, en situació d'ocupació d'habitatge o sense documentació personal. Entre altres demandes, també hi ha l'elaboració d'un manual d'ús del tràmit del padró a través d'un procés participatiu. La moció va quedar aprovada amb el vot en contra del PP, l'abstenció de C's i el vot favorable de la resta de grups. Víctor Diéguez, regidor del PP, va posar de manifest la incoherència detectada per la seva formació d'algun dels punts de la moció, així com el desacord amb el procés participatiu que es proposa per elaborar el manual i l'accés al padró a les persones en situació d'ocupació d'habitatge: "No sóc capaç de dir a cap veí, com a regidor, que li posaré fàcil a aquestes persones que provoquen problemes de convivència". D'altra banda, Josep Gabarra, regidor de C's, va expressar la seva conformitat amb el "98%" de la moció, però s'hi va abstenir després de demanar a la Junta de Govern la modificació d'un aspecte del document referent a les persones sense documentació, "per casar el nostre posicionament amb el del nostre partit pel que fa a la legislació estatal", i que aquesta no es fes efectiva. El regidor de Solidaritat i Inclusió, Fran Sánchez, va anunciar que l'equip de govern ja s'ha reunit amb la Plataforma per treballar el tema de la moció, que va qualificar d'"urgent".

A l'ordre del dia, també hi havia l'aprovació de les bases i convocatòria pel procés de selecció del gerent de l'entitat mercantil Genera, Mitjà propi Ripollet, SL, empresa que l'Ajuntament ha creat per gestionar el servei de neteja d'equipaments municipals. L'objectiu de l'equip de govern és que, a l'octubre, aquesta figura comenci la seva activitat. El punt es va aprovar amb els vots a favor de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, C's i PSC i els vots en contra del PDECAT, que va denunciar la manca de representació d'alguns partits al Consell d'Administració, i el PP, que veu "el ple convertit en una junta general".

També va quedar aprovada per unanimitat la pròrroga del contracte de gestió d'abastament d'aigua de SOREA, fins al 2 d'octubre del 2019. Fins llavors, l'alcalde, José M. Osuna, va anunciar que es treballaria per elaborar una nova licitació del servei que, finalment, no va rebre el suport del plenari per municipalitzar-se. Per unanimitat, també van quedar aprovades les festes locals del 2019, les quals seran el 10 de juny i el 26 d'agost.

D'altra banda, la moció presentada pel PSC "per exigir les rebaixes de les taxes universitàries un 30%" es va retirar de l'ordre del dia, segons va explicar Tirado, "amb la voluntat de consensuar la moció amb la resta de partits polítics i millorar-la".

La moció presentada pel grup municipal de Decidim, la qual era "de suport a la vaga i als treballadors i treballadores d'Amazon", va ser aprovada amb l'abstenció de C's i del PP i el vot a favor de la resta de formacions.

Al torn de precs i preguntes, entre altres temes, es va tractar la situació problemàtica del Club Handbol Ripollet, que podria derivar en la creació d'una nova entitat. Tant el regidor d'Esports, Ramiro Moldes, com l'alcalde, van mostrar el suport a la directiva del club i van oferir mediació per solucioinar el conflicte: "La situació va en la línea contrària al que vol l'Ajuntament, que vol tendir a la unificació en esports on hi ha més d'un club".

Els grups municipals del PSC, PDECAT i C's van demanar explicacions a la regidora de Municipalitzacions, Pilar Castillejo, per unes declaracions que va fer en unes xerrades sobre la municipalització de l'aigua, on feia referencia a reunions que, suposadament, regidors de l'oposició haurien mantingut amb SOREA amb interessos partidistes. 

Aquesta sessió, va ser l'última abans de vacances d'estiu. L'activitat plenària es reprendrà al mes de setembre.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal