fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Plens
El Ple dóna llum verda al 1r Pla Local d'Igualtat per a la diversitat afectiva sexual i de gènere -Plens- 29/06/2018

Aquest dijous, dia 28 va tenir lloc el Ple Ordinari del mes de juny. El Ple va començar, com és habitual, amb el despatx d'ofici i, tot seguit, es va portar a debat l'aprovació de les cartes de serveis de l'Ajuntament i els seus Patronats.

El Ple dóna llum verda al 1r Pla Local d'Igualtat per a la diversitat afectiva sexual i de gènere -Imatge 1-El Ple dóna llum verda al 1r Pla Local d'Igualtat per a la diversitat afectiva sexual i de gènere -Imatge 2-El Ple dóna llum verda al 1r Pla Local d'Igualtat per a la diversitat afectiva sexual i de gènere -Imatge 3-El Ple dóna llum verda al 1r Pla Local d'Igualtat per a la diversitat afectiva sexual i de gènere -Imatge 4-

Segons va explicar l'alcalde, José M. Osuna, l'Ajuntament ha fet un pas endavant quant a la modernització de l'Administració i la transparència, perquè la gent de Ripollet sàpiga quins són els serveis que ofereixen el consistori i els seus Patronats municipals. El punt va quedar aprovat per unanimitat.

El Ple també va aprovar per unanimitat el 1r Pla Local d'Igualtat per a la diversitat afectiva sexual i de gènere (2018-2022) de Ripollet. El regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, va destacar que aquest 1r Pla Local d'Igualtat LGTBI s'ha fet "d'una manera participativa, tant amb els tècnics de la casa com amb la ciutadania de Ripollet", a qui va agrair la seva participació.

El regidor també va fer palès que es tracta d'una eina per implementar al municipi les polítiques LGTBI i de gènere: "El Pla Local d'Igualtat per a la diversitat afectiva sexual i de gènere va des del 2018 fins al 2022, esdevé un marc de referència i conté un conjunt de mesures que afavoreixen la transversalitat de les polítiques de LGTBI i de gènere en totes les àrees i Regidories de l'Ajuntament, així com el teixit social de la ciutat i entitats LGTBI del territori".

El dia en què se celebrava el Ple ordinari, 28 de juny, era el Dia per l'Alliberament LGTBI. Fran Sánchez va qualificar de "simbòlic" el fet que el punt es portés a debat al Ple coincidint amb aquesta data.

Per la seva banda, la regidora i portaveu d'ERC-JpR-AM, Lurdes Serra, va animar la ciutadania a participar en tots els actes que es realitzaran al municipi amb motiu de la Diada LGTBI de Ripollet i a "defensar els drets LGTBI amb orgull".

També es va portar a la Sala de Plens la revisió de preus i modificació del contracte de gestió de serveis de neteja d'edificis municipals i dels seus Patronats. El punt es va tirar endavant amb els vots a favor de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, ERC i PSC i amb les abstencions del PP i C's.

A més, es va verificar el Text Refós de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) al carrer de Sant Jaume, entre el carrer de Font de Can Mas i el carrer de La Granja. Segons va explicar l'alcalde, José M. Osuna, la modificació d'aquest pla ja va ser aprovada inicialment al maig, per allunyar la benzinera de la zona de l'escola El Martinet. Finalment, ahir, amb els vots a favor de Mònica Laborda, ERC i PSC i amb les abstencions de C's i PP, es va fer l'aprovació definitiva d'aquesta modificació del PGM, després que l'informe del Departament d'Interior fos favorable.

El grup municipal de Ciutadans, que es va abstenir, van dir mostrar-se "perplexes" amb el que havia dit l'alcalde sobre la resolució del mencionat informe, quan deia que "la reubicació de la benzinera serà beneficiosa pel barri de Can Mas". Francisco Javier Tapia, regidor de C's al municipi, considerava que "el barri de Can Mas és un dels més perjudicats quant a equipaments i que es troba totalment abandonat en aquesta qüestió, per la qual cosa el que menys li fa falta és una altra benzinera".

L'alcalde, José M. Osuna, li responia dient que entén que el Departament d'Interior, a l'informe, no es refereix a la benzinera sinó que "amb la modificació del PGM, s'apropen més a l'escola i al barri els equipaments que estan actualment al costat dels Mossos d'Esquadra".

Els altres dos punts que van veure llum verda són la modificació dels estatuts de l'entitat mercantil GENERA Mitjà propi Ripollet S.L. i el nomenament dels membres del seu Consell d'Administració, ambdós amb els vots a favor d'ERC, C's i PSC i l'abstenció de Mònica Laborda. El PP va votar-hi en contra. En aquest Ple no es portaven a debat cap moció.

L'últim punt del Ple, el de precs i preguntes, va ocupar extensament la part final de la sessió plenària. Pel que fa al canvi de les oficines de l'hotel IBIS, la primera tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, va informar que l'empresa encarregada de la construcció de l'obra havia entrat en concurs, per la qual cosa l'obra estava paralitzada. "S'està negociant amb l'empresa de l'obra i es preveu que al setembre es pugui fer el trasllat", explicava Castillejo.

M.F.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal