fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
8 de març, "Orgullosa de ser dona" -Societat- 08/03/2018

Sota aquest lema, Ripollet celebra el Dia de la dona treballadora, enguany marcat per la Vaga Feminista, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet, així com de nombrosos col·lectius i entitats locals. Aquest dijous, 8 de març, la plaça de Pere Quart acollirà a les 12 h, la lectura d'un manifest elaborat per la Taula Feminista, així com un acte simbòlic, per tal de donar visibilitat a les desigualtats i les dicriminacions cap a les dones que existeixen, especialment, en el món del treball.

8 de març, "Orgullosa de ser dona" -Imatge 1-

Unes desigualtats que no només es donen en les tasques remunerades, sinó també en aquelles tasques de la llar i de cura, que no tenen reconeixement ni econòmic, ni social ni institucional.

El programa d'actes, elaborat per la Taula Feminista, va inciar-se el passat 2 de març, amb l'espectacle "Barbes de Balena", programat per l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell. Dimecres, 7 de març, l'Associació d'Aturats Ripollet i Cerdanyola va oferir una edició especial del seu programa de ràdio 'Activa't' sota el títol "Les dones movem el món".

Aquest 8 de març, la Taula Feminista vol realitzar només un petit acte simbòlic, ja que, tal com va explicar la regidora de Polítiques de Génere i Feminismes, Reyes Muñoz, a l'InfoRipollet, "aquest any hem dit: buidem-lo, perquè no tenim res a celebrar, aturem una miqueta el municipi, a nivell d'administració". L'acció simbòlica consistirà en realitzar una xarxa de fils, on es penjaran guants amb noms de dones treballadores, tant fora com dins de casa.

Els actes amb motiu del Dia de la dona treballadora s'allargaran fins el cap de setmana. Així, aquest divendres, dia 9, a les 20 h, hi haurà una sessió especial de Nits de Música, sota el títol "La dona a l'òpera, música clàssica i sarsuela: selecció", a càrrec de Rafael López i Àngel Esteve.
Dissabte, 10 de març, a les 20.30 h, a la sala de música del Centre Cultural, Dones Feministes de Ripollet celebrarà un Sopar de dones i xerrada-debat, al voltant de la figura de M. Aurelia Capmany.

D'altra banda, del 7 al 23 de març, al vestíbul del Centre Cultural, es pot veure l'exposició "Trans at Work", també dins els actes del Dia internacional de la visibilitat trans. Està organitzada per la Regidoria de polítiques LGTBI.

Ampli suport a la Vaga Feminista
Són moltes les entitats i col·lectius que han mostrat el seu suport a la Vaga Feminista i han fet pública la seva adhesió, com ara l'Associació d'Aturats Ripollet i Cerdanyola, la PAH, l'AFI El Martinet o l'AFA Els Pinetons. Un important nombre de docents ha decidit secundar la crida feta per la FAPAC, fet que provocarà que molts centres educatius no realitzaran l'activitat lectiva amb normalitat. Quant a a formacions polítiques, s'han posicionat clarament a favor de la vaga Decidim Ripollet, ERC-JpR-AM i PSC. Tots tres van signar el passat ple municipal del 22 de febrer, la moció aprovada en suport de la vaga feminista. "Decidim està d'acord amb aquesta vaga, perquè és una manera d'incidir i visibilitzar molt més el que realment està passant a la nostra societat, i és que per la teva condició de gènere, tens un sou o un altre o unes condicions diferents i això és desigualtat", explicava Reyes Muñoz.

D'altra banda, el Consell Comarcal també ha donat suport a les reivindicacions de la vaga feminista del 8 de març, adherint-se al manifest consensuat per l'ACM i la FMC, on es reivindica una igualtat efectiva entre homes i dones i se centra especialment en la diferència de sou per la mateixa feina. La Junta de Portaveus va decidir celebrar els actes de commemoració del 8M el dia 7 de març, en motiu de la vaga.

R.H.

Vegeu manifest adjunt.


Icona Fitxer PDF - 0,07 Mb - ripollet-soc-8M-manifest-080318.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal