fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 19 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Més d'un centenar de persones es concentren a la pl. Pere Quart el Dia Internacional de la dona -Societat- 08/03/2018

La plaça de Pere Quart ha acollit, a les 12 h, l'acte institucional en commemoració al Dia Internacional de les Dones, marcat per la vaga feminista, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet i diverses entitats socials del municipi. Més d'un centenar de persones s'hi han apropat per escoltar la lectura dels manifestos.

Més d'un centenar de persones es concentren a la pl. Pere Quart el Dia Internacional de la dona -Imatge 1-Més d'un centenar de persones es concentren a la pl. Pere Quart el Dia Internacional de la dona -Imatge 2-Més d'un centenar de persones es concentren a la pl. Pere Quart el Dia Internacional de la dona -Imatge 3-Més d'un centenar de persones es concentren a la pl. Pere Quart el Dia Internacional de la dona -Imatge 4-Més d'un centenar de persones es concentren a la pl. Pere Quart el Dia Internacional de la dona -Imatge 5-

El primer manifest, "Les dones, lesbianes i trans ens plantem", llegit pel Comitè de la vaga feminista, ha posat l'accent en la discriminació que pateixen aquests col·lectius: "Les lesbianes i trans som tractades com a dones de segona, menyspreades i violentades, perquè no encaixem en un suposat ideal de feminitat". El Comitè també ha denunciat la manca de legislació i polítiques públiques pel que fa a la reproducció i les cures, els treballs precaris, la bretxa salarial, el sostre de vidre, l'assetjament sexual dins i fora de l'àmbit laboral i les baixes pensions que reben les dones. "Juntes, com a classe treballadora, som invencibles", acabava el manifest. El punt final l'han posat els crits de "Visca, visca, visca la lluita feminista" de les persones assistents.

La regidora de Polítiques de Gènere i Feminismes de l'Ajuntament de Ripollet, Reyes Muñoz, i la primera tinenta d'alcalde i suplent d'aquesta regidoria, Pilar Castillejo, s'han encarregat de la lectura del manifest elaborat per la Taula Feminista. "Ens aturem per la igualtat afectiva de drets i oportunitats i contra les violències masclistes. Per fer valdre les nostres vides", explicava Muñoz, que emplaçava "les dones a deixar de realitzar les tasques de cura i domèstiques, a buidar les aules i els centres de treball i a parar de consumir". Pilar Castillejo demanava la fi de violències masclistes, exclusions, opressions per identitats sexuals, discriminacions salarials, assetjaments sexuals i racisme: "Ens volem lliures, ens volem vives, feministes, combatives i rebels".

El Comitè, que havia fet una crida a la ciutadania per portar els seus davantals a la plaça a partir de les 8.30 h, ha muntat una instal·lació simbòlica amb davantals que penjaven de cordes d'estendre la roba. La idea prové de la campanya #penjaeldavantal, la qual convida totes les dones que es dediquen a les feines de casa o a la cura de familiars a penjar un element identificador a la porta, el balcó o la finestra de casa seva per donar visibilitat a aquestes feines no remunerades.

A partir de les 14 h, el Comitè de la vaga feminista ha ofert un dinar popular a la Torre Can Migrat, al preu de 3 € i "organitzat pels homes, que s'han encarregat de preparar això perquè nosaltres puguem fer vaga", han explicat des del Comitè. A la tarda, a partir de les 15.30 h, diferents grups han començat a desplaçar-se cap a Barcelona, on té lloc la manifestació unitària. A la torre Can Mingrat ofereix servei d'acollida per a infants, de 16 a 22 h.

S.R.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal