fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 16 de juny de 2019
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Sanitat
La grip accentua la saturació de les urgències de l'hospital Taulí -Sanitat- 09/01/2018

L'activitat gripal a Catalunya va entrar en fase epidŔmica l'˙ltima setmana del 2017, del 25 al 31 de desembre. S'espera que els pr˛xims dies arribi al seu pic, tenint en compte que enguany la vacuna sembla que no Ús tan efectiva com d'altres anys. Una situaciˇ que no ha fet mÚs que empitjorar la saturaciˇ que els serveis d'urgŔncia de l'hospital TaulÝ ve patint de fa temps. Per tal de palĚliar aquesta situaciˇ, la segona quinzena de desembre, el CatSalut va informar de la posada en marxa de 12 nous llits a l'Órea d'observaciˇ d'urgŔncies i 14 nous llits de reforš a l'Órea sociosanitÓria del Parc TaulÝ, previstos en el Pla de contingŔncia del VallŔs Occidental.

La grip accentua la saturació de les urgències de l'hospital Taulí -Imatge 1-

TambÚ ha reforšat la coordinaciˇ amb els centres d'atenciˇ primÓria i els centres d'urgŔncia d'atenciˇ primÓria i ha introdu´t algunes millores assistencials en el desplegament del Pla Nacional d'UrgŔncies de Catalunya (PLANUC). Per˛, de moment, els efectes de la grip fan del tot insuficients aquestes mesures, fent necessÓria la derivaciˇ de pacients a altres hospitals, com el de Terrassa o l'Hospital General de Catalunya, aquest darrer gestionat per QuirˇnSalud. AixÝ, des de la Plataforma AssembleÓria de Treballadors del TaulÝ (PATT) reclamen solucions immediates, a banda de les dues noves plantes d'urgŔncies que l'hospital tÚ previst obrir el 2019, grÓcies a una aportaciˇ de l'Ajuntament de Sabadell.

En l'˙ltima setmana, l'Hospital de Sabadell hauria atŔs 1.200 pacients mÚs de l'habitual, xifra que representa un increment del 37% respecte als pacients habituals, segons Cristina Nadal, directora de l'└rea d'Atenciˇ SanitÓria del Servei CatalÓ de la Salut, en declaracions a RÓdio Sabadell.

Les dades de l'EpidŔmia
Enguany, la barrera epidŔmica estÓ situada en els 109,4 casos per 100.000 habitants i, segons les ˙ltimes dades del Departament de Salut, hi ha 248 casos de grip per cada 100.000 habitants. Els grups d'edat on mÚs s'ha incrementat la incidŔncia en les darreres setmanes Ús en infants de 0 a 4 anys i d'entre 5 i 14. Durant la setmana del 25 al 31 de desembre, han estat ateses 85.982 urgŔncies, un 73,9% de les quals sˇn pacients adults, mentre que la resta correspon a poblaciˇ pediÓtrica.

Els professionals sanitaris demanen als pacients anar a urgŔncies nomÚs en cas que sigui necessari i recomana trucar abans al 061 o adrešar-se als CAP o el CUAP, tot i que aquests tambÚ estan saturats en molts casos. .

S.R./R.H.AGENDA

Festival de flamenc

Directes de Sam Viu: The Bacos

Portes obertes a la parròquia de Sant Esteve i processó eucarística

Cloenda del curs de l'aula d'extensió universitària

Taller de llengua de signes

Inauguració de l'exposició "ConcienciArte"

Taller de collage

Anyscenica: Cinema a la fresca: "El gran showman"
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferiorVersiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal