fons degradat blanc
ripollet.cat
Divendres, 26 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
La xerrada sobre la unió dels dos vallesos aplega una trentena de persones al Local -Política- 22/03/2017

Al voltant d'una trentena de persones van assistir a la xerrada de l'arquitecte sabadellenc Manel Larrosa sobre la unió dels dos vallesos que va tenir lloc el 21 de març al vespre al Local. Larrosa va iniciar l'acte, que estava organitzat per Decidim i Fem Vallès, explicant les dificultats dels vallesos per crear una entitat pròpia "per estar al costat de Barcelona" i, per tant, caure dins el concepte de zona metropolitana, un concepte que, segons l'arquitecte sabadellenc, "és una herència de la Barcelona olímpica de 1992".

La xerrada sobre la unió dels dos vallesos aplega una trentena de persones al Local -Imatge 1-La xerrada sobre la unió dels dos vallesos aplega una trentena de persones al Local -Imatge 2-

En canvi, Larrosa va defensar la visió dels dos vallesos com "un corredor natural, una identitat ambiental i el centre productiu industrial més gran del sud d'Europa que Barcelona ignora". El ponent també va assenyalar que és un "sistema de ciutats amb tres capitalitats històriques, un sistema que s'articula mitjançant els rius i rieres però ben lligades entre elles". Malgrat això, Larrosa va reivindicar més inversions en infraestructures (com una estació ferroviària a Ripollet) i més línies de busos interurbans.

Finalment, Larrosa va proposar la creació d'un Consell General del Vallès separat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que absorbís els consells comarcals. Seria una "institució de cooperació entre els ajuntaments que mantindria un equilibri entre les ciutats" i que tindria competències en matèries de residus, transports, fiscals, territorials i d'ocupació.

E.P.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal