fons degradat blanc
ripollet.cat
Dilluns, 29 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet serà aquest cap de setmana capital de l'Alliberament LGTBI (MODIFICAT) -Societat- 17/06/2016



Els actes previstos per la Diada de l'Alliberament LGTBI es traslladen a la pista de l'escola Clavé exceptuant la festa Holi que s'ajorna fins a nova data. També s'ha modificat el recorregut de la manifestació que sortirà de la plaça del Molí, rambla de Sant Esteve, rambla de Sant Jordi fins plaça Font, direcció carrer de Montcada i fins a l'escola Clavé.

Ripollet acollirà aquest dissabte, 18 de juny, la manifestació descentralitzada de la Diada per l'Alliberament LGTBI. Des de la Regidoria de Polítiques LGTBI i amb la col·laboració de moltes entitats de la vila, s'han organitzat activitats de tot tipus que es realitzaran durant tot el dia. Els actes de commemoració de la Diada per l'Alliberament LGTBI començaran divendres al vespre, amb una nova sessió de Nits d'Acústic dedicada a aquest dia. Serà el comiat d'aquesta primera edició de les Nits d'Acústic.

Ripollet serà aquest cap de setmana capital de l'Alliberament LGTBI (MODIFICAT) -Imatge 1-Ripollet serà aquest cap de setmana capital de l'Alliberament LGTBI (MODIFICAT) -Imatge 2-Ripollet serà aquest cap de setmana capital de l'Alliberament LGTBI (MODIFICAT) -Imatge 3-Ripollet serà aquest cap de setmana capital de l'Alliberament LGTBI (MODIFICAT) -Imatge 4-

Canvi d'ubicacions
A causa de la previsió de pluja per a aquest dissabte, s'han reubicat els espais de tots els actes d'aquesta Diada. Així doncs, la majoria dels actes es duran a terme en espais tancats.
 
Les activitats de dissabte començaran a les 11 del matí, a les instal·lacions de l'escola Anselm Clavé, amb diversos tallers, una catifa floral, exhibicions de ball i concerts. A la tarda, les activitats començaran a les 18 hores amb l'acte institucional, que també se celebrarà a l'escola Anselm Clavé. L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, i el regidor Fran Sánchez donaran la benvinguda a les entitats LGTBI, les personalitats convidades i a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya. Han confirmat la seva presència la Directora General d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata. També hi assistiran membres del col·lectiu Lesbians and Gays Support the Miners (LGSM), un grup que va recolzar els miners britànics durant la vaga dels anys 70 en el mandat de Margaret Thatcher, convertint-se en un símbol de la lluita dels drets dels treballadors i dels drets LGTBI. Ripollet els retrà un homenatge. També es dedicarà la jornada a les víctimes dels fets succeïts a Orlando, pel que es penjarà la bandera LGTBI a mitja asta amb el crespó negre.

La presentació de l'informe sobre l'estat de l'homofòbia a Catalunya de l'Observatori contra l'Homofòbia i la pintada de la bandera LGTBI donaran pas a l'inici de la manifestació, que sortirà des de la plaça del Molí. El seu tret de sortida serà a les 20 h, i el recorregut es dirigirà al Recinte Firal (avinguda de Catalunya amb carrer de Barberà del Vallès). A partir de les 21 hores, el Recinte Firal acollirà diverses activitats, com la lectura d'un manifest, diferents exhibicions de dansa, espectacles de foc i concerts. Des de la Regidoria s'espera una alta afluència de visitants durant tot el dia, ja que a la manifestació descentralitzada de l'any passat a Blanes, malgrat ser divendres, s'hi van aplegar unes 1.000 persones. Per a mantenir-se informat a través de les xarxes socials o per a que els assistents hi pengin fotos o donin la seva opinió, s'ha habilitat l'etiqueta #DiadaLGTBIRipo.

Holi Nocturn
Un dels actes més destacats és el Holi Nocturn que organitzarà la Unió de Botiguers a partir de les 22.15 h al Recinte Firal. Es tracta de la tradicional festivitat índia en la qual es llencen pigments de colors entre els assistents. La peculiaritat d'aquest acte és que és nocturn, per tant es tracta de pigments fluorescents que ho converteixen en un esdeveniment molt espectacular. Els pigments ja estan a la venda en alguns establiments de la UBR. El preu de cada bossa és de 5 euros, però si es compra de forma anticipada es pot adquirir un pack pel preu de 20 euros. El pack inclou 5 bosses de pigments més un premi sorpresa que es donarà dissabte a la nit al Recinte Firal, a l'estand de la UBR. Aquella mateixa nit també es podran adquirir els pigments en aquest estand, però sense la rebaixa del pack.


Programa complet d'actes de la Diada per l'Alliberament LGTBI:

Divendres 17 de juny
22 h Nits d'Acústics: Infate, La chinaski i final de festa amb els DJ Skaltors. Pati del casal de joves.
Organitza: CE L'Estel

Dissabte 18 de juny
MATÍ
Lloc: Escola Anselm Clavé
11h - Catifa floral LGTBI. A càrrec de Cultura i Tradició
11-14 h Taller de maquillatge i pentinat. A càrrec de l'associació La Careta Teatre
11-15:30 h Vermut musical i paella popular. A càrrec de Kanyapollet
11.30 h Taller de dansa / Exhibició. A càrrec de l'associació Tres Passos
12.15 h Actuacions de dansa. A càrrec de l'associació Epidèmic
12.45 h Actuació musical. A càrrec de Los Mots
13.30 h Actuació musical. A càrrec de Dale Rumba

TARDA
Lloc: EScola Anselm Clavé
Inici: 18 h
Finalització: 20 h
Benvinguda a les entitats LGTBI, a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya i homenatge a Lesbians and Gays Support the Miners (LGSM), amb presència de membres fundadors de l'associació. A càrrec del Regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, i l'Alcalde de Ripollet, José María Osuna.
Xerrada: Presentació de l'informe de 2015 de l'Observatori contra l'Homofòbia sobre l'estat de l'homofòbia a Catalunya. A càrrec de l'Observatori contra l'Homofòbia i altres entitats LGTBI del territori.
Pintada de la bandera LGTBI.

MANIFESTACIÓ
Lloc: Plaça del Molí
Inici: 20 h
Amenitzada per la batucada RHYTHM'N MOYO i els punxa-discos Zerzedilla PD's.
Finalització al Recinte Firal.

NIT
Lloc: Recinte Firal
Inici: 21.15 h
Tot presentat per Ly
21.15 h Lectura de Manifest
21.30 h Espectacle poètic-musical "Any Lorca". A càrrec de Lastones
22 h Espectacle de foc. A càrrec de Bruixes
22.15 h Holi Nocturn. A càrrec de la Unió de Botiguers de Ripollet
23.45 h Actuació musical. A càrrec de l'associació Epidèmic
00.00 h Concert de La Tía Carmen
00.45 h Actuació musical. A càrrec de l'associació SBDance
01 h Concert de Los Animalitos del Bosque
01.45 h Actuació musical. A càrrec de l'associació Epidèmic
02 h Homenatge a Plutón
02.30 h Concert de Paco Pil & Brisa Play 90s DJ Show

J.S.


Icona Fitxer PDF - 0,03 Mb - ripollet-soc-diada-lgtbi-ripollet-manifest-180616.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal