fons degradat blanc
ripollet.cat
Dimarts, 14 de maig de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Societat
Ripollet acollirà el 18 de juny la manifestació descentralitzada per l'Alliberament LGTBI -Societat- 19/05/2016

Ripollet acollirà el pròxim 18 de juny la manifestació descentralitzada del Dia de l'Alliberament LGTBI. Cada any se celebra la manifestació central, que enguany es realitzarà el dia 2 de juliol a la plaça Universitat de Barcelona. L'entitat organitzadora, la Comissió Unitària 28 de juny escull una altra ciutat catalana per acollir aquest esdeveniment descentralitzat. Fa dos anys va recaure en Tortosa, l'any passat a Blanes i enguany la ciutat elegida és Ripollet. Des de la Regidoria de Polítiques LGTBI, s'han organitzat diverses activitats de tot tipus i que es duran a terme durant tot el dia. "Creiem que era una oportunitat que havíem d'aprofitar i, per això, el primer que vam fer va ser contactar amb les entitats de la ciutat, per veure com es podien involucrar organitzant algun acte, i finalment s'ha plantejat un programa d'actes molt potent", va explicar durant la seva presentació el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez.

Ripollet acollirà el 18 de juny la manifestació descentralitzada per l'Alliberament LGTBI -Imatge 1-Ripollet acollirà el 18 de juny la manifestació descentralitzada per l'Alliberament LGTBI -Imatge 2-

Els actes començaran a les 11 del matí, a la plaça del Molí, amb diversos tallers de maquillatge i de dansa. A més, es durà a terme un vermut musical i diferents actuacions musicals. A les 18.15 hores, es donarà la benvinguda a les entitats LGTBI i a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, a càrrec del regidor Fran Sánchez, i l'alcalde de Ripollet, José María Osuna. Llavors, tindrà lloc la presentació de l'informe de 2015 de l'Observatori contra l'Homofòbia sobre l'estat de l'homofòbia a Catalunya. L'acte acabarà amb la pintada de la bandera LGTBI al terra de la plaça del Molí. Aquesta pintada s'obrirà a tot el públic present, i serà permanent tal com passa amb la bandera palestina pintada a la mateixa plaça.

Manifestació i festa final
La pintada donarà el tret de sortida de la manifestació, que s'iniciarà a les 20 hores i es dirigirà cap al parc del Riu Ripoll. A les 21.15 hores, es llegirà un manifest des d'un escenari instal·lat al parc. La lectura del manifest donarà pas a un espectacle poètic-musical i un altre de foc. Un dels punts àlgids del dia arribarà cap a les 22 hores, quan es durà a terme un Holi nocturn, la famosa festivitat índia. Al ser nocturn, s'utilitzaran pigments fosforescents, que faran encara més espectacular aquesta celebració. La festa s'allargarà fins a la matinada amb diferents actuacions musicals i concerts.

Des de la Regidoria de Polítiques LGTBI s'espera una alta afluència de visitants per diverses raons. Per una banda, la manifestació descentralitzada se celebrarà un dissabte, quan l'habitual és que es realitzés en divendres. L'any passat a Blanes, malgrat ser divendres, s'hi van aplegar unes 1.000 persones. Per altra banda, la proximitat de Ripollet amb Barcelona permetrà moltes entitats LGTBI desplaçar-se fàcilment. Per últim, alguns dels actes organitzats, com són el Holi nocturn o els concerts de la nit, són un bon reclam no només per als veïns de Ripollet sinó també per a les persones de municipis propers.

Moltes entitats de la vila prendran part en l'esdeveniment. També l'empresa d'autobusos Sarbus ha volgut ser-ne partícip. Aquell dia, 5 autobusos de la línia B2 portaran en un lateral la bandera LGTBI.

J.S.



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal