fons degradat blanc
ripollet.cat
Diumenge, 9 d'agost de 2020
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Medi Ambient
Comença la campanya de conscienciació sobre els excrements de gos a la via pública -Medi Ambient- 22/04/2016

L'Ajuntament de Ripollet ha iniciat una campanya de sensibilitzaciˇ sobre els excrements de gos a la via p˙blica. A banda de penjar cartells i repartir dÝptics informatius, el 30 d'abril s'organitzarÓ una festa al parc de Rizal on hi haurÓ m˙sica, tallers i activitats diverses de conscienciaciˇ.

Comença la campanya de conscienciació sobre els excrements de gos a la via pública -Imatge 1-Comença la campanya de conscienciació sobre els excrements de gos a la via pública -Imatge 2-Comença la campanya de conscienciació sobre els excrements de gos a la via pública -Imatge 3-

En aquesta festa hi participaran diverses entitats que ja han realitzat altres actes de conscienciaciˇ per a la recollida dels excrements de gossos, com l'esplai L'Estel, Mamicria, o les AMPA de Ripollet.

El regidor de Medi Ambient, Ramiro Moldes, va explicar en la roda de premsa de presentaciˇ de la campanya que aquesta "s'anirÓ implementant amb el temps", per la qual cosa no tÚ una data de caducitat. La intenciˇ tambÚ Ús la d'elaborar un mapa dels punts negres on es concentren mÚs excrements sense recollir.

Per la seva banda, la regidora de Protecciˇ Animal, M˛nica Laborda, va apuntar que la campanya no pretÚn criminalitzar els propietaris de gossos, i que aquesta va mÚs enllÓ. "╔s una campanya sobre la tinenša responsable d'animals; cal recordar que Ús obligatori censar els animals, tenir-los identificats amb xip i portar-los lligats i amb morriˇ, en el cas dels gossos perillosos".

Ramiro Moldes va acabar fent una crida a la poblaciˇ perquŔ denunci´ a la Policia Local qualsevol conducta incÝvica dels propietaris de gossos. En aquest sentit, des de la Policia Local es va apuntar en la mateixa roda de premsa que s'incrementarÓ la vigilÓncia per a aquesta tinenša responsable d'animals domŔstics.

Un camp de futbol amb dos centÝmetres de gruix d'excrements

En el dÝptic informatiu que es repartirÓ per tot el municipi s'assenyala que els excrements al carrer dificulten la mobilitat, sˇn un problema higiŔnic i poden transmetre malalties. Des de l'Ajuntament es calcula que els gossos censats a Ripollet generen 300 quilos d'excrements al dia i 110 tones l'any, una quantitat que equival a cobrir tot el camp de futbol amb una capa de dos centÝmetres, o omplir una quarta part de la piscina municipal.

Per aquest motiu, des del consistori es recorda que recollir aquests excrements tÚ un cost anual de mÚs de 80.000 euros. Per aquest motiu, el fet de no recollir els excrements a la via p˙blica comporta una sanciˇ de fins a 150 euros.

E.P.




noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versiˇ en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validaciˇ W3C/WCAG. Es possible que la visualitzaciˇ no sigui ˛ptima en tots els navegadors.

Redacciˇ i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal