fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 28 de març de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Cultura
Ja és aquí el Festiu! 2021 -Cultura- 04/06/2021

Entre els mesos de juny i juliol s'han programat unes 70 activitats culturals, esportives, juvenils i per incentivar el teixit econòmic, amb el suport de les entitats locals.

L'Ajuntament de Ripollet, a les portes de l'estiu i conscient de què ha representat la situació viscuda el darrer any per a entitats, empreses, el comerç i la ciutadania en general, ha presentat el Festiu! 2021. Es tracta d'un programa de reparació social i cultural amb el que, com va explicar la tinenta d'alcalde i coordinador de l'àmbit de Desenvolupament Comunitari, Andrea Guijarro, "pretén recuperar la nostra vida, els nostres carrers i la presencialitat de les nostres relacions, tant a l'aire lliure com a espais segurs".

Festiu! 2021 és un projecte que inclou prop d'una setantena d'activitats entre els mesos de juny i juliol, per a tots els públics i totes les edats, les quals comencen aquest cap de setmana. El programa ha estat treballat de manera conjunta entre el teixit associatiu local i l'Ajuntament i ofereix una programació cultural, familiar, juvenil i esportiva, a més de dur a terme diverses accions per tal d'incentivar el comerç local.

Ja és aquí el Festiu! 2021 -Imatge 1-Ja és aquí el Festiu! 2021 -Imatge 2-Ja és aquí el Festiu! 2021 -Imatge 3-

El nom de Festiu!, com va explicar el regidor de Cultura, Oriol Mor, "combina el fer i el construir a l'estiu. Es tracta d'un programa viu, carregat d'optimisme, i també de conscienciació". Les activitats es realitzaran en diferents espais, com ara el Teatre Auditori, el pati del Centre Cultural o l'Espai M. Aurèlia Capmany, seguint el protocol COVID i totes les mesures sanitàries vigents. Per accedir-hi caldrà seguir amb el sistema de cita prèvia establert per cadascun dels actes. Mor ha explicat que es va fer una convocatòria oberta a totes les entitats per tal que poguessin fer les seves propostes i tornessin a sortir al carrer i a rebre el reconeixement i suport de la ciutadania. Al programa conviuen cinema, teatre, ball i rutes literàries amb matinals de circ, la revetlla de Sant Joan i exposicions i concerts de tota mena, entre altres activitats.

La tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Comerç, Txell Caler, va voler reivindicar la resiliència dels comerciants que han resistit aquest any tan dur, i va explicar que han organitzat una activitat, reprenent la idea del MercArt de Nadal però ampliant la participació a tots els comerços i amb l'objectiu també de dinamitzar la plaça de l'Onze de setembre. Així, el 3 de juliol se celebrarà, de 19 a 0 hores, el Comerç a la fresca, amb parades d'artesania i comerç locals. Caler va aprofitar per avançar que durant aquest any han estat treballant en l'impuls d'una associació artesanal a Ripollet, que aviat veurà la llum.

Pel que fa a l'àmbit de l'esport, Andrea Guijarro va voler destacar que a banda de l'obertura de la piscina d'estiu, a partir del 12 de juny, Ripollet compta, a més dels equipaments, amb altres espais oberts per a la pràctica esportiva, com són les màquines d'exercici físic a diferents espais i parcs de Ripollet, les taules de tenis taula i d'escacs i, pròximament, la pista de tenis platja al Torrent Tortuguer i elements de parkour i cal·listènia, que s'instal·laran al parc de Rizal.

Quant a les activitats juvenils, el Festiu! 2021 inclou propostes com la Japan Week, cinema a la fresca i concerts de Kanyapollet, a banda de tallers i activitats al Casal de Joves. El regidor Pablo López va comentar que "el jovent ve d'un curs molt complicat, on les activitats extraescolars s'han vist molt reduïdes" i aquest programa és una forma de recuperar la presencialitat i tornar a poc a poc a la normalitat.

En Piu es presenta amb 'Cap a la Festa!'
En paral·lel al Festiu!, l'Ajuntament ha preparat la campanya Cap a la Festa!, també presentada dilluns. Un decàleg de com viure les festes de manera normalitzada i segura. La intenció és que aquesta campanya acompanyi les activitats que es facin durant tot l'any a Ripollet. Per això s'ha creat el personatge del pollet Piu, que dóna consells bàsics per viure el Festiu amb cap.


Icona Fitxer PDF - 2,75 Mb - FestiuRipollet2021.pdf 

AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal