fons degradat blanc
ripollet.cat
Dijous, 18 d'abril de 2024
info_cercador
Noticia anterior Noticia seguent
Política
El Ple del Consell Comarcal aprova definitivament el nou Programa d'Actuació comarcal -Política- 22/03/2021

El Ple comarcal ha aprovat definitivament el Programa d'Actuació Comarcal 2021-2024, concebut com el full de ruta per l'ens pels propers anys. El PAC ha estat aprovat per unanimitat.

L'estructura del PAC s'articula i ordena en funció de 4 eixos que volen respondre a quatre grans àmbits d'intervenció i actuació comarcal: Governança, Inclusió i cohesió social, Reactivació econòmica i Transició ecològica. Aquest eixos contemplen 24 línies i 83 programes per abordar els nous reptes i necessitats territorials així com també guiar l'acció comarcal i avaluar l'impacte de les polítiques de la institució.

En el passat Ple del 19 de novembre de 2020 es va procedir a l'aprovació inicial del PAC COMARCAL 2021-2024. Aquest expedient ha estat exposat al públic durant 20 dies hàbils sense que es presentessin al·legacions. Amb posterioritat el Consell d'Alcaldies en sessió de data 22 de gener de 2021 el va informar favorablement. Ara, un cop realitzats tots aquests tràmits legals preceptius es procedeix a la seva aprovació definitiva i entrada en vigor fins el 31 de desembre de 2024.

El document del PAC es pot consultar al web comarcal a través d'un document interactiu que vincula les actuacions a realitzar amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Es pot trobar a aquest enllaç

El Consell Comarcal assumeix accions del Pla d'acció supramunicipal per a la millora de la qualitat de l'aire del Vallès Occidental
El Ple comarcal ha aprovat inicialment el Pla d'acció supramunicipal per a la millora de la qualitat de l'aire del Vallès Occidental amb període de vigència 2021-2025 així com les accions a desenvolupar i aplicar les mesures en què el Consell Comarcal és autoritat responsable i les que comparteix amb els ajuntaments. El Consell Comarcal assumeix accions de caràcter general de seguiment amb l'objectiu de vetllar per la implementació de les mesures del Pla de forma homogènia, garantint una actuació coordinada a la comarca. El Pla s'ha aprovat per majoria amb el vot a favor de tots els grups comarcals excepte CAM-AMUNT que s'ha abstingut.

L'ens comarcal també es reserva actuacions encaminades a fer front comú davant d'òrgans superiors i així vetllar pel desenvolupament dels plans i programes supramunicipals que afecten el territori, principalment en matèria de mobilitat. Finalment, el Consell Comarcal també assumeix les mesures relatives al control de la combustió de biomassa en compliment dels objectius del Servei comarcal de biomassa forestal en relació amb els nivells baixos d'emissió de partícules i compostos orgànics.

El Pla proposa un sistema de seguiment per tal de mesurar el seu grau d'execució, pel que serà necessari treballar coordinadament des del Consell Comarcal amb els ajuntaments de la comarca, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, en el marc del Grup Tècnic de Treball, així com coordinar-se amb el desenvolupament d'altres plans i programes supramunicipals que afecten el territori comarcal.

NdP

El Ple del Consell Comarcal aprova definitivament el nou Programa d'Actuació comarcal -Imatge 1-



AGENDA

Exposició: "Andreu Solà. La mirada d'un ripolletenc a la Catalunya Modernista"

Exposició: 'El pa de la diversitat'
noticies
Notícies Destacades
Ombra inferior



Versió en proves d'info.ripollet.cat, l'actualitat de la ciutat al teu abast
Pendent de validació W3C/WCAG. Es possible que la visualització no sigui òptima en tots els navegadors.

Redacció i estil: Regidoria de Comunicació  |  Desenvolupa: Serveis informàtics
2011 © Ajuntament de Ripollet - 93 594 20 48 - info@ripollet.cat  |  Nota legal